Kupka (ODS): To je apetit! Hnutí ANO má chuť na veřejnoprávní média

20.03.2015 18:31

Andrej Babiš a hnutí ANO definitivně rozkryli svůj plán posílit vliv ve veřejnoprávních médiích. Mladá fronta DNES, Lidové noviny a rádio Impuls, které Andrej Babiš přímo vlastní, už zjevně nestačí uspokojit mediální apetit majitele Agrofertu a ministra financí v jedné osobě.

Kupka (ODS): To je apetit! Hnutí ANO má chuť na veřejnoprávní média
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

Nebezpečné je, že se svůj zájem snaží zakrýt populistickým voláním po rozkrývání hospodaření České televize a snižování koncesionářských poplatků. Jde o falešný terč. Skutečný zájem je jiný a poslanec hnutí ANO Martin Komárek se jen snaží vyhovět pokynům svého politického guru. Jeho dřívější vyjádření o rozpouštění rezervy v hospodaření ČT je zavádějící a odborně nekompetentní.

Kontrola hospodaření České televize přísluší Radě České televize, její dozorčí komisi a externím auditorům. Jsem pro kvalifikovanou ekonomickou debatu s věcnými argumenty. Ty ale hnutí ANO nepředkládá. ODS proto odmítá současné útoky hnutí ANO jako jasně účelové a pro nezávislost veřejnoprávních médií nebezpečné. Ve hře je i svoboda mediálního prostoru a rovná politická soutěž.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!