Lacina (STAN): Nekecáme a makáme. Doopravdy, nejen na plakátech

10.04.2017 20:07

V čem se lišíme od ostatních stran a hnutí? Jsme velmi pevně zakořeněni v českém politickém systému a hned tak nás nikdo nevykoření.

Lacina (STAN): Nekecáme a makáme. Doopravdy, nejen na plakátech
Foto: STAN
Popisek: Jan Lacina

Máme totiž přes 600 starostů a primátorů. Pravda, nemáme všechny starosty, ale máme jich ze všech parlamentních stran zdaleka nejvíc. Je zbytečné nám vyčítat, že zneužíváme v názvu slovo "starosta". Ani my nikomu nevyčítáme, že si přisvojil slovo "občanský", "demokratický", nebo třeba "sociálně demokratický".

Většina našich starostů je zvolena potřetí, počtvrté i popáté, nepotřebujeme tedy psychology ani kádrováky, abychom je prověřovali. Jsou totiž bezpečně prověření obyvateli svých obcí. Naše koalice bývají obvykle stabilní a nerozpadají se, protože podaná ruka starosty platí. Přinášíme do české politiky nejen svěží vzduch, ale především poctivou správu, transparentnost a potřebu dobře hospodařit. Nemusíme se jako Starostové schovávat za známou tvář jednoho lídra. Uspěli jsme totiž ve svých městech a obcích "na svůj vlastní obličej". My vytváříme značku STAN, ne jako v jiných stranách a hnutích, kde značka velmi často vytváří a zastřešuje bezejmenné kandidáty.

Podporujeme Evropskou unii, Severoatlantickou alianci a liberální demokracii a její instituce, protože jsme bytostně přesvědčeni, že patříme na Západ. Usilujeme o to, aby se problémy řešily tam, kde vznikají (tomu se říká subsidiarita). Nechceme být levnou montovnou Evropy, ale tak jako za 1. republiky ekonomikou s vysokou přidanou hodnotou, proto podporujeme vědu, výzkum a vzdělávání. Vážíme si malých a středních podnikatelů, protože jsou solí země. Chceme malý stát, který lidem nestrká nos do soukromí a nechá je svobodně žít a podnikat. Myslíme si, že stát je společenství spokojených a sebevědomých občanů. Nevěříme na to, že stát je firma a my všichni jsme zaměstnanci předsedy vlády. A máme ze všech parlamentních stran největší koaliční potenciál, protože nekecáme a makáme. Ale my doopravdy, nejen na plakátech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.