Lacko (ANO): Antifetfest je sonda do duší mladé generace

22.06.2017 18:36

Radní Radek Lacko oficiálně poděkoval účastníkům letošního Antifetfestu.

Lacko (ANO): Antifetfest je sonda do duší mladé generace
Foto: archiv
Popisek: radní hlavního města Prahy Radek Lacko (ANO)

Vítězové jubilejního 10. ročníku amatérské filmové soutěže Antifetfest dnes v Rezidenci primátorky převzali od radního pro oblast zdravotnictví Radka Lacka dárkové tašky. Radní při této příležitosti poděkoval všem, kteří se na realizaci soutěže podíleli.

„Snímky vytvořené žáky a studenty pro Antifetfest nám každoročně dávají jedinečnou možnost zjistit, co děti prožívají doma a ve škole, s jakými problémy se skutečně potýkají. V raných ročnících točily hlavně o závislosti na drogách, dnes se tematické spektrum rozšiřuje o poruchy příjmu potravy, šikanu atd. Jde vlastně o sondu do duší mladé generace, která nám dospělým může sloužit jako vodítko k řešení a pomoci. Je na místě poděkovat nejen samotným mladým tvůrcům, ale i metodikům prevence a protidrogovým koordinátorům, kteří se na Antifetfestu podílejí. Jejich práce má smysl,“ uvedl při této příležitosti radní Radek Lacko.

Filmovou soutěž Antifetfest pořádá hlavní město Praha ve spolupráci s městskými částmi Praha 1 – Praha 22. Do letošního jubilejního 10. ročníku bylo přihlášeno 69 filmů, na kterých se podílelo 285 žáků  z 37 pražských základních a středních škol ze 13 městských částí. Nejvíce filmů, 22,  vzniklo v městské části Praha 4. Tematicky se filmy nejčastěji zaměřují na šikanu, poruchy příjmu potravy, závislost na drogách, alkoholu, cigaretách, počítačích a internetu. Jeden z filmů se zaměřil i na nebezpečí útoku ve škole. Filmy je možné zhlédnout na www.antifetfest.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.