Lacko (ANO): Projekt Antifetfest zapadá do protidrogové politiky našeho města

28.02.2017 11:52

Poslední měsíc zbývá žákům pražských základních a středních škol, aby vytvořili filmový snímek s námětem rizikového chování a přihlásili se do jubilejního 10. ročníku amatérské filmové soutěže Antifetfest. Soutěž pořádá hlavní město Praha ve spolupráci s městskými částmi. Přihlášky a filmové snímky v rozsahu maximálně deseti minut přijímají protidrogoví koordinátoři jednotlivých městských částí hl. m. Prahy do 31. března.

Lacko (ANO): Projekt Antifetfest zapadá do protidrogové politiky našeho města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní za ANO Radek Lacko

Soutěží se v kategorii základních a v kategorii středních škol. Městské části pořádají obvodní kola soutěže, ze kterých postupují vítězné snímky do celopražského finále.  Na vítězné soutěžní týmy složené z mladých nadějných scénáristů, režisérů, kameramanů a herců čekají poukázky v hodnotě 25 000 Kč na podporu jejich další tvůrčí činnosti. Finále soutěže se bude konat 14. června 2017 v Kině Lucerna.

„Projekt zapadá do protidrogové politiky našeho města. Z pozice radního se snažím podporovat činnost center pro lidi s rizikovým chováním, nicméně primární prevenci vnímám jako úplný základ. Proto mladým filmařům a grafikům fandím, oceňuji jejich nápady, kreativitu a snahu v tak mladém věku změnit svět k lepšímu. Těším se na nejlepší videa a doufám, že tento jubilejní ročník není zdaleka ročníkem posledním,“ uvedl radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

Do loňského ročníku Antifetfestu bylo přihlášeno 49 filmů, na kterých se podílelo 188 žáků  a studentů ze sedmi městských částí. Nejvíce filmů vzniklo v městské části Praha 4. Tematicky se filmy nejčastěji zaměřují na šikanu, zneužívání, týrání, poruchy příjmu potravy, závislost na drogách, alkoholu, cigaretách, počítačích a internetu.

Přihlášky do soutěže, pravidla a další informace jsou k dispozici na www.antifetfest.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…