Lang (ANO): Jste arogantní vláda, odstupte, zabalte to

30.11.2023 21:03

Projev na 84. schůzi Poslanecké sněmovny 30. listopadu 2023 – Ceny energií od ledna 2024 – pokus druhý

Lang (ANO): Jste arogantní vláda, odstupte, zabalte to
Foto: ANO
Popisek: Hubert Lang

Já vůbec nejsem odborník v této oblasti, já jsem pouze ten nešťastník, který si zateplil barák, pořídil si tepelné čerpadlo a nyní platí jako mourovatý. A když se tady opravdu podívám, i po tom vystoupení pana premiéra a po těch dalších vystoupeních pravicových představitelů, kteří říkají, že je to všechno super, tak já tady čtu, přesně to, co dnes vyšlo před pár minutami:

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10894 lidí

Vrátí se platby za obnovitelné zdroje, které byly od loňského října do konce letošního roku odpuštěny a platil je stát. Za každou spotřebovanou megawatthodinu to bude od ledna opět 600 Kč s DPH , takže při typické spotřebě domácnosti 3 MWh to bude znamenat 1 800 Kč ročně navíc. K tomu ještě vzroste platba za distribuci a další služby, a tak celková platba za megawatthodinu naroste asi o 1 300 Kč.

Prosím vás, já mám na domě, mám poměrně velký dům na venkově, platím kolem 15 MW za rok, protože tam nemáme plyn, nemám jinou možnost a jestli si pan premiér myslí, že 15 MW krát 1 300 Kč je malá částka, že to jsou nízká procenta, přitom mám zateplený dům, mám tepelné čerpadlo - o čem vy tady hovoříte, že to je budoucnost? Dnes se lidem vůbec nebude vyplácet si pořizovat tepelná čerpadla.

Já se ptám, z čeho to má běžný občan platit? Já to možná unesu jako poslanec, ale prostě toto přece není možné, takto se nemůžete chovat k lidem. Vy tady s klidným srdcem toto vyhlásíte, co budou dělat ti lidé, kteří mají třeba refixace apod. Mají základní platy, které jim nezvyšujete. Z čeho to mají platit se ptám. Odpovězte mi tady někdo od vás - zprava - z čeho mají lidé zaplatit to navýšení, to vražedné navýšení elektrické energie. Je to neskutečné, jak se chováte.

Jste arogantní vláda, odstupte, zabalte to a nechte to na někom, kdo to umí dělat lépe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gawlas (ČSSD): Bruselská tzv. podpora jádra = absurdní kocourkov

15:14 Gawlas (ČSSD): Bruselská tzv. podpora jádra = absurdní kocourkov

Dostavba dalších bloků v Dukovanech a Temelíně podle bruselského diktátu je ekonomický nesmysl.