Laudát (KAN): Došly (dojdou)

28.04.2021 5:34 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k stavu státního rozpočtu

Laudát (KAN): Došly (dojdou)
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Přes velkou bohatost českého jazyka někdy nastanou situace, kdy si nemusíte být jisti výsledkem, co vám slovo obsahově říká. K takové nejistotě vás může navést stručné sdělení, že PCR testy došly (nebo dojdou). Kdyby stát neřídila jasně největší parta babráků v samostatné historii země, tak by si asi každý řekl, že PCR testy dorazí, a víc by tomu nevěnoval pozornost.

Jenže v éře Babišů a Hamáčků "došly" (nebo "dojdou") znamená, že už další nebudou k dispozici. Konkrétně ve školách po 11. květnu hrozí, že nebude čím žáky testovat, protože hroz, že testovací sady PCR dojdou.

Dříve rozmazlení mamánkové často posílali starostlivým matkám telegram "došly, pošli" a všem bylo jasno (nejvíce matkám). A když už jsme u peněz, tak ty taky pomalu došly. Jen nám Babišova vláda a Zeman vykládají, že ještě nedošly. Pravdou je, že český rozpočtový Titanic ještě pluje, na palubě hraje hudba, ale ledovec už je na dohled. Ledovec však smetánku na palubě nezajímá a z podpalubí na to nelze dohlédnout.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…