Lebloch (SPO): Naše dějiny už kdysi byly

29.03.2017 17:49

Začínám se usmívat. Trvale protizemanovsky zaměření komentátoři jakoby začínají být nervózní, protože normální lidé mohou opět zvolit Miloše Zemana prezidentem.

Lebloch (SPO): Naše dějiny už kdysi byly
Foto: SPO
Popisek: Mgr. Roman Lebloch

A začíná masáž o proruské a východní orientaci Zemana. Za vzor je opět dávána západní demokracie se svým multikulturním pojetím. O hrozbách terorismu se mnoho nemluví. Prezident varoval před migranty valícími se do Evropy  (tato země je naše). Živě si dovedu představit, že je potom budeme živit, ale našim lidem nebude proplácena nákladnější léčba a my ve škole budeme od dětí shromažďovat plastová víčka, která se prodají a peníze se poskytnou na rehabilitaci nemocného chlapce. To není výmysl, ale ověřená skutečnost (kolik našich spoluobčanů si vyslechlo verdikt, že tato nebo tamta zdravotní pojišťovny neproplácí…)

Také mladí lidé někdy odsuzují politiku Miloše Zemana, ale neví proč. Ztratili citlivost pro současnou manipulaci, utíkají před realitou. Proti naší starší generaci mají kam utéct, protože nabídek je určitě dost. Až budou mít své rodiny a začnou být ohrožováni, bude jejich probuzení těžké a bude pozdě něco napravovat.

My, kteří jsme zažili socialismus a jeho manipulace, máme jistě větší zkušenosti. Tím nechci říci, že vše bylo tehdy úplně špatné (vím, že teď jsem si naběhl na smeč těm všem pravdoláskařům a demokratům, kteří tehdy seděli v koutě a dnes jsou stateční), ale tak to cítím. Zároveň se omlouvám obětem totalitního režimu.

Prezident pojmenovává skutečnost silně a pravdivě a říká to, co lidé cítí – tím je prý „populista“. Kdyby bylo více takových populistů a spojili se.

Češi nejsou rasisté,rádi přijímáme cizince a za ta léta jsme jich ve škole měli,ale byly to děti,které se učily to,co většinová populace,jejich rodiče poctivě pracovali.Obohacovaly nás.

Závěrem si dovolím citovat výrok K. Čapka: „Snad i naše dějiny už kdysi byly a my taháme své figurky stejnými tahy ke stejným porážkám jako kdysi.“

Doufám, že si naši potomci v budoucnu zazpívají třeba(tedˇmě napadlo) krásné české písničky Karla Hašlera.A v SPO snad napneme síly,aby byl Zeman opět zvolen navzdory všem,kteří se proti němu spojí.Nikomu své názory nevnucuji,ale chodím mezi lidi a naslouchám.Doufám,že nejsem moc pesimistický.

Mgr. Roman Lebloch
ředitel ZŠ Luhačovice
člen rady města Luhačovice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…