Levová (SPD): Nepovedený projekt Evropská unie

21.01.2017 19:30

Včerejší smršť názorů na nového prezidenta Trumpa z úst našich politiků mi nedala a rozhodla jsem se popsat zde svůj názor na vztahy USA a EU.

Levová (SPD): Nepovedený projekt Evropská unie
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Včerejší smršť názorů na nového prezidenta Trumpa z úst našich politiků mi nedala a rozhodla jsem se popsat zde svůj názor na vztahy USA a EU. Není tomu dávno, co jsme se v referendu vyslovovali pro nebo proti vstupu ČR do EU. Jako jeden z nejsilnějších důvodů, proč budovat EU společně, nám tvrdili, že je konkurenceschopnost. Že abychom byli konkurenceschopní, tak musíme být unie - celek jako USA a ne směs národů s různými prioritami. Že musíme mít jednotnou měnu, abychom mohli konkurovat dolaru. Že vstupem ČR do EU vzniknou v naší zemi nová pracovní místa. Pamatujete si na tyto důvody pro vstup do EU? Patřily k těm nejvíce vyzdvihovaným vedle investic a přílivu peněz do ČR. 

Co se týče konkurenceschopnosti, tak ta nenastala. Naopak, a k tomu jsme v politickém vleku USA, kdy jak oni pískají, my skáčeme. Naše armády jsou ve stavu, že je udržujeme při životě, ale akceschopné nejsou. Pracovní místa vznikla, ale lidé v nich pobírají tak nízké platy, že sotva uživí rodinu. A nesmím pominout fakt, že jsme se stali montovnou, kterou zahraniční korporace pouze využijí, až budou muset přidat na výplatách, tak nás zase opustí a pracovní místa zaniknou. A tak se logicky ptám. Když pominuly důvody pro naše zapojení do projektu, když projekt unie nevyšel, proč nemáme právo z tohoto nepovedeného projektu vystoupit stejně demokratickou formou, jakou jsme do ní vstoupili? Jediným takovým demokratickým nástrojem je referendum.

Dnes jsem poslouchala projev pana Zaorálka k předání moci Trumpovi a nestačila jsem se divit. Půl roku na Trumpa naše vedení státu plive, poslouchali jsme výsměch na jeho hlavu. Po volbách jsme v tisku četli, jak je jeho zvolení v podstatě tragédií a je ostuda, že prezident Zeman ho podporoval. A dnes se od p. Zaorálka dozvím, že je dobré, že je prezident Zeman pozvaný do Bílého domu. Prý je důležité zachovat spojenectví USA a EU. Pan Zaorálek a ostatní evidentně nepochopili, že USA potřebuje Asii a Rusko. Že to jsou rovnocenní partneři k jednacímu stolu. U nás je jen nestabilní socialistická EU a její politici žijící v jiné dimenzi. Evropa se sama odstavila na vedlejší kolej.

Politici napříč EU prý chtějí začít jednat s Bílým domem od čistého stolu. Jak by asi mohli jednat od čistého stolu, když na něm leží stohy novin, ve kterých pro něj nenašli za rok kladného slova? Tak tito nám vážení vládnou. Snad si vzpomenete u říjnových voleb a budete volit ty, kteří prosazují odchod z nepovedeného projektu s názvem EU, dokud se ještě drží nad vodou a nestáhl nás sebou pod hladinu. Ty, jež chtějí občanům vrátit demokracii v té nejčistší formě, kterou je možnost referenda, kdy občané rozhodují sami v přímé demokracii.  

Jana Levová

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…