Lidinský (Úsvit): Evropa je ve válce, která místa to budou dál?

27.07.2016 16:08

Miroslav Lidinský speciálně pro ParlamentníListy.cz komentuje aktuální bezpečnostní dění v Evropě jako voják v politice. Dle jeho názoru je Evropa ve válce, v asymetrické válce, kde se ale nebude bojovat těžkou obrněnou technikou, letectvem ani dělostřelectvem.

Lidinský (Úsvit): Evropa je ve válce, která místa to budou dál?
Foto: Hns
Popisek: Miroslav Lidinský v půlnočním rozhovoru

Další teroristický útok radikálních islamistů ve Francii, tentokráte cílem přímo na křesťany během bohoslužby, je bohužel jasným důkazem o tom, že nejde v celé sérii brutálních incidentů o náhodné kriminální činy "pomatenců", ale o cílené útoky na západní civilizaci. Vrahem 86letého kněze v kostele ve francouzském Saint-Étienne-du-Rouvray byl 19letý Adel Kermich. Mladík byl obviněn z napojení na teroristy a byl stíhaný na svobodě. Policie ho sice monitorovala prostřednictvím elektronického náramku, ale v dopoledních hodinách se směl pohybovat mimo své bydliště. Podle sousedů vyhrožoval, že zaútočí v kostele.
 
Evropa je ve válce. Ve válce, kde se nebude bojovat těžkou obrněnou technikou, letectvem nebo dělostřelectvem. Bohužel jsme se nechali naší "evropskou" pseudohumanistickou zaslepeností a nedůsledností zatáhnout do konfliktu, který lze s jistotou definovat jako asymetrická válka. Pokud by byl kdokoli v době útoku v lavicích kostela Saint-Étienne-du-Rouvray, jediným efektivním obranným prostředkem by byla střelná zbraň, v lepším případě výcvik specialistů zvláštních jednotek v boji zblízka. Ostatní by bohužel měli stejné šance jako ti, kteří byli cílem dnešního brutálního útoku.
 
Toto je terorismus. Je zde.... v Evropě. Již dlouho. Londýn, Madrid, Paříž, Brusel, Mnichov a mnoho dalších. Která místa to budou dál?
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…