Línek (KDU-ČSL): Letiště posouvá celý region

31.08.2016 11:57

Pokud propojíte Prahu, Brno a Ostravu do trojúhelníku, tak v jeho těžišti najdete Pardubice. Výjimečná logistická poloha je obrovskou výhodou. Vedle železnice nás s Evropou začíná propojovat budovaná dálniční síť a potenciál má i vodní doprava na Labi.

Línek (KDU-ČSL): Letiště posouvá celý region
Foto: archiv zastupitele
Popisek: 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek (KDU-ČSL)

Uvedená fakta přispěla k tomu, že nedávno vydavatelství Financial Times označilo Pardubický kraj jako „Region budoucnosti“. Své přitom hrála průmyslová a inovační tradice regionu i jeho investiční atraktivita. Ta je dána i tím, že v onom „těžišti republiky“ máme letiště. Byl jsem u toho, když se nám podařilo spustit na začátku 90. let civilní provoz na, do té doby výhradně vojenském, letišti. Jsem rád, že přes dílčí problémy se zde civilní provoz nikdy nezastavil a po řadě nutných investic a velkých diskusí se staví nový letištní terminál.

Musí to těšit všechny žijicí i nežijící příznivce aviatiky, nakonec i mého dědu, který byl po roce 1945 předsedou Východočeského aeroklubu. Radost to ale je i pro ty, co „náš vzdušný přístav“ využijí pro let na dovolenou a hlavně zdejší firmy a investory, kterým naše moderní regionální letiště pomůže při jejich prosperitě neodmyslitelně spojené s Pardubickým krajem.

Roman Línek, kandidát na hejtmana, Koalice pro Pardubický kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.