Lorenc (DSSS): Supermani v politice ČR

19.04.2014 17:01

Dovoluji si předložit můj komentář a vím, že si vysloužím vlnu kritiky, ale tak to u nás prostě je a není to dobré.

Lorenc (DSSS): Supermani v politice ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání sněmovny

Nedá mi to. Nezmínit se o nešvaru dnešní doby. A tím je, pocit určitých mocných o jejich nepostradatelnosti a nenahraditelnosti při, výkonu ve funkcích na třech a někdy i více židlích. Ale měli by si uvědomit, že ta jejich zaslepenost a nadutost a troufám si říci, že i nenažranost. Již národ nezajímá a nebaví! Tokových šikovných lidí, dovolím si říci tunelářů a vyžírků národa, máme plnou sněmovnu, senát a radnice po celé ČR.

Příkladem jsou i u nás ve městě naši páni politici. Stačí se podívat na obsazení pozic radních. A hned víme, o čem je řeč. Nebo si myslíte, že brát nadprůměrný plat poslance, pak ještě další za jakého si uvolněného radního (kterého na radnici potkáte jen v den focení nebo zviditelnění se při akcích na veřejnosti) a ještě sedět a lobovat za volejbalový klub a také si za to nechat platit, je normální? Nebo být ředitelem a ještě se nechat živit námi daňovými poplatníky na radnici a být také nepostradatelný pan radní, je v pořádku? Takové příklady tam máme hned dva. A ještě nezapomenu zmínit další, co nelze přehlédnout. Náš mocný vedoucí MP a zároveň člen rady města a ještě veliký náčelník Sokola. To jsou, ale jen slabé odvary z našeho okolí. Ze sněmovny přidám jen dvě jména. Benda, Kalousek atd.……. Další a další se usadili v senátu a na krajích.

Všichni moc dobře víme, o kom jsem zde psal a jak to u nás na radnici i v celé ČR chodí a jak si ti mocní z občanů dělají hadr na ždímání, smějí se jim do očí a zabezpečují své rodiny, na mnoho generací dopředu. To si obyčejní lidé, pracující v továrnách (montovnách) anebo v marketech, dovolit nemohou. Stavět baráky, kupovat nová auta a užívat si každoroční dovolené v exotických zemích? O tom se obyčejným lidem ani nemůže zdát. Proč jsme jako národ dopustili udělat si s politiky obživu? A kdy tomu uděláme přítrž? Kolik nás je spokojených s vývojem po roce 89? Kolika lidem se splnilo očekávání lepších zítřků? Asi jen hrstce vyvolených a těm co tento režim využili k nepoctivosti a chamtivosti. Kde jsou ty sliby pánů Klause, Havla… a ostatních?  Kde je spravedlnost pro všechny? Proč opozice mlčí a nedělá vše pro, aby se tomu korytaření na úkor národa, udělala přítrž? Nezaznamenal jsem jedinou snahu, ani u nás na radnici. Udělat něco s těmi uměle vytvořenými funkcemi pro zástupce určitých stran, jen aby se vlk nažral a koza zůstala celá. A to je chyba veliká. To, že je tady nějaká koalice, která byla dohodnuta již předem. To neznamená, že jí dám pokoj a klid. Mohu tam být sám, ale dnes jsou možnosti dát vědět o tom, že bojuji za obyčejné lidi různé. A pokud jsem se tam dostal, díky právě těm lidem, musím jim být zavázán a ne se uzamknout a vlastně nečinně přihlížet všemu, co se kde děje a třeba se mi to ani nelíbí. Nemusím být doktor, inženýr. Nemusím mít vysokoškolský titul, ale musím používat svůj rozum a vidět kolem sebe. Co tíží naše občany a národ. K tomu nepotřebuji být přece PhDr. nebo Ing.

Chtěl jsem tím jen upozornit, jak se stále zvětšuje propast mezi obyčejným občanem a  nad-lidmi co si říkají politici!!

L. L.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DSSS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.