Lorencová (ANO): Kde jste byli v době, kdy se tady kradlo ve velkém?

10.12.2014 12:52

Projev na 23. schůzi Poslanecké sněmovny dne 10. 12. 2014

Lorencová (ANO): Kde jste byli v době, kdy se tady kradlo ve velkém?
Foto: ČTK
Popisek: Jana Lorencová

Děkuji, pane předsedající, vážení kolegové, chtěla bych se zeptat kolegů, kteří tady chrlí otázky směrem k současné vládě a především směrem k současnému ministru financí, kde byli v době, kdy tady z bank byly vytahovány peníze prostřednictvím ulomeného kusu schodiště. Ten, kdo ho přinesl k pultu, dostal 98 milionů.

Pokud vím v konkrétním případě. A to nejenom tento případ. Šlo o desítky miliard. Koho jste se tenkrát ptali, co se to děje? Dělo se to díky zákonům, které přijaly vaše vlády. Kde jste byli v době, kdy se tady kradlo ve velkém, protože nic jiného než krádeže nebyly lehké topné oleje. Mě ta kauza bude asi pronásledovat do konce života. Ale šlo minimálně o 100 mld. Koho jste se tenkrát ptali? A tekly léta. Z každého nádraží vám každý dispečer mohl tenkrát říct, co se tady odehrává.

A neříkejte, že jste to nevěděli! Věděli jste to, protože to věděl i poslední bezdomovec, co se tady děje. Kde jste byli, když se přijímal zákon o kampeličkách, dneska pracně napravovaný? Kde jste byli, když se přijímal na poslední schůzi tak, aby už nešlo zvrátit jeho přijetí? A co se dělo potom s penězi v kampeličkách, to jste museli vědět, ne že jste to nevěděli.

Je toho ještě hodně. Já mám doma v archivu spoustu dokumentace. Pokud by vás to bývalo zajímalo, mohla jsem poskytnout, protože jsem o tom točila a věděli jste, museli jste vědět o každé z těch kauz. To byly desítky reportáží, které jsem natočila. A jen závěrem...

Už končím. Kdy jste vyměnili registrační pokladny ústupkem pravice s levicí, tak aby registrační pokladny nemohly být už před deseti lety zavedeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…