MMR: Nová pravidla zjednoduší veřejné zakázky

16.08.2014 21:29

Hlavním cílem MMR je kompletní reforma veřejných zakázek od roku 2016. Ministerstvo pro místní rozvoj odeslalo vládě ke schválení návrh novelizace zákona o veřejných zakázkách. Členové vlády by o něm měli jednat na příštím zasedání. „Změna by měla odstranit nedostatky současného znění. Jde ale o změnu dílčí, pouze pro rok 2015, naším hlavním cílem je kompletní reforma veřejných zakázek od roku 2016,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová.

MMR: Nová pravidla zjednoduší veřejné zakázky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

Dojde i k rozšíření možnosti zadavatele hodnotit nabídky. Zadavatelé budou moci hodnotit kvalifikaci a zkušenosti pracovníků podílejících se na plnění veřejné zakázky. Zavedena bude také možnost hodnocení vlivu na zaměstnanost osob se ztíženým přístupem na trh práce.
 
„Přijetím novely dojde také ke zrušení povinnosti, která byla do zákona zakotvena novelizací, a to, zrušit zadávací řízení za situace, kdy zadavatel obdržel pouze jednu nabídku. Také bude provedena úprava správních řízení při výkonu dohledu nad zadáváním veřejných zakázek. Díky tomu by mělo dojít k urychlení těchto řízení na Úřadu pro hospodářskou soutěž,“ řekla Jourová.
 
Přijetím novely zákona dojde k úpravě podmínek pro zadávání dodatečných stavebních prací tak, že zadavatel nebude odpovídat za chyby nebo nepřesnosti v podkladech, které obdržel od externích dodavatelů.
 
Účinnost malé novely je stanovena k 1. lednu 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…