MMR: Novináři, ověřujte informace, než je pustíte do světa a poškodíte tak pověst člověka

12.08.2014 13:46

Než se člověk nadechne, může rozšířit sbírku neověřených informací o další kousek. Dnešní článek Petra Holuba, kotvícího v současné době v Echo24.cz, uvádí kromě řady spekulací a nesmyslů, že současná náměstkyně Věry Jourové, Klára Dostálová, pracovala ve vedení dotačního programu Severovýchod.

MMR: Novináři, ověřujte informace, než je pustíte do světa a poškodíte tak pověst člověka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

Klára Dostálová nikdy nepracovala ve vedení ROP Severovýchod.

 Média dezinformovala veřejnost a poškodila dobré jméno stávající náměstkyni Ministerstva pro místní rozvoj Kláře Dostálové i v pondělí 11. srpna. Nepravdivých informací se dopustila ČT24 v pořadu Interview, moderovaném Zuzanou Tvarůžkovou. Redaktorka se včerejšího hosta, ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, ptala na potenciální nástupkyni ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové Kateřinu Dostálovou, „…Věra Jourová podporovala poměrně hlasitě svoji náměstkyni Kateřinu Dostálovou. Ta bylašéfkou úřadu Regionální rady Moravskoslezsko a stalo se to, že policie se zajímala o to, jakým způsobem byly přerozdělovány dotace v tomto kraji na podnět Nejvyššího kontrolního úřadu…,“ řekla v pořadu Tvarůžková.

 Současná náměstkyně ministryně pro místní rozvoj se jmenuje Klára Dostálová. Nikdy nebyla šéfkou Regionální rady Moravskoslezsko. Nikdy v tomto kraji ani nepůsobila. S Kateřinou Dostálovou nemá nic společného a policií nebyla nikdy vyšetřována.

 Stejnou chybu, záměnu za zcela jinou osobu, udělal nedávno americký publicista Erik Best, který napsal, že „Jourová navrhuje jako svoji nástupkyni na ministerstvu pro místní rozvoj náměstkyni pro evropské programy Kláru Dostálovou, která se stala tváří Komory administrátorů veřejných zakázek (KAVZ). KAVZ je nástrojem právníků Roberta Pergla a Radka Pokorného pro cokoli, kromě zvyšování transparentnosti zadávání veřejných zakázek.“

Klára Dostálová nikdy nebyla členkou, natož tváří Komory administrátorů veřejných zakázek a zmiňovaného právníka Roberta Pergla nezná, což sám veřejně potvrdil.

 V době nominace ministryně Věra Jourové na eurokomisařku jsou debaty a spekulace o jejím/její nástupci/nástupkyni zcela přirozené a pochopitelné. Publikované informace by však měly pravdivé.

 Ministerstvo pro místní rozvoj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…