MPSV: Náměstkyně Jentschke Stőcklová jednala s občany Děčína o sociálně vyloučených lokalitách

25.08.2014 11:22

Ve čtvrtek 21. srpna 2014 se v Děčíně setkali zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí v čele s náměstkyní ministryně pro sociální a rodinnou politiku Zuzanou Jentschke Stőcklovou, Úřadu práce, magistrátu města a nespokojených občanů. Setkání bylo iniciováno vedením města a poslancem Jaroslavem Foldynou a diskutovalo se na něm o situaci v sociálně vyloučených lokalitách.

MPSV: Náměstkyně Jentschke Stőcklová jednala s občany Děčína o sociálně vyloučených lokalitách
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Náměstkyně Zuzana Jentschke Stőcklová a její kolegové informovali přítomné mimo jiné o chystaných novelách zákona o pomoci v hmotné nouzi, a přípravě zákona o sociálních službách. Tyto novely by měly být projednány v Poslanecké sněmovně již v září.

Ke změnám v novele zákona o pomoci v hmotné nouzi by mělo dojít například u příspěvků na bydlení nebo doplatků na bydlení. Ministerstvo také podle slov náměstkyně považuje za důležitou sociální práci. Díky novele zákona o sociálních službách by mohly obce a města zaměstnávat mnohem více sociálních pracovníků, kteří by s lidmi žijícími ve vyloučených lokalitách intenzivně komunikovali a pracovali a snižovali by riziko sociálního napětí ve městě.

„Jsem rád, že jsme toto setkání uspořádali. V živé diskusi jsme si vyjasnili některé zásadní věci. Je vidět, že ministerstvo se snaží situaci řešit a zajímají ho názory lidí z regionu. Před námi je však ještě spousta práce a je nutné se problematikou nepřizpůsobivých občanů intenzivně zabývat a hledat možnosti, jak problémy řešit,“ řekl k jednání primátor města Děčína František Pelant.

Zástupce nespokojených občanů Petr Žák přečetl přítomným prohlášení k situaci ve městě včetně návrhů řešení. Zazněl v něm požadavek na změnu legislativy v oblasti poskytování dávek, které jsou podle mínění občanů, kteří prohlášení podepsali, ne vždy vypláceny spravedlivě a jen potřebným lidem. Zástupci MPSV se budou i nadále situací zabývat a pomáhat při hledání optimálního řešení v Děčíně a okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.