MŽP: Náměstek ministra Munzar předal ocenění v soutěži Stavba roku

13.10.2013 5:04

Náměstek ministra životního prostředí pro sekci úřadu ministerstva Vojtěch Munzar předal cenu ministra životního prostředí v soutěži Stavba roku 2012. Ministr jako vítězné projekty zvolil Vzdělávací a poradenské centrum Otevřená zahrada v Brně a City Green Court na pražské Pankráci.

MŽP: Náměstek ministra Munzar předal ocenění v soutěži Stavba roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský

"Zvláštní Cenu ministra životního prostředí za energeticky úspornou stavbu získalo brněnské centrum Otevřená zahrada, protože v kategorii administrativních budov má nejnižší spotřebu primárních energií v České republice. Velkým přínosem této stavby je, že spotřebu energií v této budově mohou on-line sledovat studenti architektury a tak přispívá jak ke vzdělávání, tak k širšímu rozhledu mladých lidí v oblasti ekologie. Jsem velmi rád, že jsem mohl předat ceny autorům staveb, které pomohou snižovat zátěž pro naše životní prostředí, rozšiřují povědomí o důležitosti vnímat dopad na životní prostředí nejen u mládeže a zároveň také skvěle vypadají,“ říká náměstek Vojtěch Munzar.

V kategorii Ekologická stavba získala cenu budova City Green Court, která obdržela certifikaci LEED Platinum, a je tak jednou z ekologicky nejvyspělejších budov v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Hádají se, my jednáme, domlouváme společný postup napříč Evropou

12:17 Rajchl (PRO): Hádají se, my jednáme, domlouváme společný postup napříč Evropou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice.