Mach (Svobodní): Ombudsmanka nemá hledat provokatéry a ničit život slušným lidem. Soud pokračuje

07.08.2015 15:23

V pondělí pokračuje soud s realitní makléřkou Noskovou, která čelí žalobě od Romky na „odškodné“ 100 tisíc korun - druhé stání se koná u soudu v Litoměřicích 10. srpna od 13 hod. a osobně se ho zúčastní europoslanec Petr Mach.

Mach (Svobodní): Ombudsmanka nemá hledat provokatéry a ničit život slušným lidem. Soud pokračuje
Foto: Daniela Černá
Popisek: europoslanec Petr Mach na besedě v Olomouci

Realitní kancelář, působící v severních Čechách, byla v dubnu 2013 terčem hrané provokace ze strany Romky, která ve spolupráci s úřadem ombudsmana testovala ochotu RK pronajmout jí byt. Nastrčená Romka realitku zažalovala – chce nahradit „újmu“.

První stání se konalo 24. června - více viz zde.

P. Mach se makléřky Noskové už dříve osobně zastal. Podle něj ombudsmanka Šabatová hrubě překračuje svoje pravomoce. „Má především chránit občany před zlovůlí úřadů. Nikde v zákoně jsem nenašel, že by měla hledat provokatéry a ničit život slušným lidem, kteří poctivě podnikají a sami živí své rodiny. Vytvářet agenty provokatéry – to je estébácká praktika. Paní Šabatová by se měla stydět, a ne se nazývat ochráncem práv. Jen zasévá do společnosti strach,“ řekl ke kauze P. Mach - více viz zde.

Na pomoc realitní makléřce proto také už v březnu t.r. založil transparentní účet č. 2000766566/2010 u Fio banky, kam jako první hned přispěl částkou 13 tisíc korun a prosí každého, kdo může přispět libovolně malou částkou, ať se přidá. K dnešnímu dni je na účtu téměř 69 tis. Kč. Cílem je vybrat peníze pouze na případnou pokutu – p. Nosková sama oznámila, že právníka si určitě zaplatí ze svého. Pokud by soud vyhrála a pokutu nemusela platit, budou vybrané peníze použity na pomoc někomu jinému s podobným problémem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.