Malačka (ČSSD): Musíme opět obnovit důvěru občanů v to, že politici jsou tu pro ně

24.01.2021 10:54

Komentář na facebookovém profilu k zvolení starostou města Znojmo

Malačka (ČSSD): Musíme opět obnovit důvěru občanů v to, že politici jsou tu pro ně
Foto: Facebook
Popisek: Jakub Malačka

…a je to oficiální. Svoji novou funkci beru s pokorou a s velkým závazkem vypořádat se se současnou nelehkou situací. Děkuji vám za všechny zprávy, které jste mi zaslali, ať už byly plné podpory nebo konstruktivní kritiky.

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé, milí kolegové a vážení občané,

děkuji vám za vaši důvěru. Slibuji vám, že funkci starosty budu vykonávat se vší vážností a respektem. Chtěl bych vás všechny vyzvat, abychom udělali tlustou čáru za posledními volbami a našimi neshodami.

Musíme opět obnovit důvěru občanů v to, že politici jsou tu pro ně a mají řešit jejich problémy. Současná krize s covidem ukázala, že důvěra a stabilita jsou to nejdůležitější. Bohužel důvěra se mnohem lehčeji ztrácí, nežli získává.

Nečeká nás lehké období. Nevíme, za jak dlouho se vrátíme k běžnému životu. Nevíme, jestli to bude ten stejný život, jak jsme ho znali. Nevíme, zda na nás nedolehne ekonomická, psychologická či jiná forma krize a jak dlouho bude trvat. Je také jisté, že budeme muset dělat mnoho nepopulárních opatření.

V tomto čase nejistoty bude důležitá činnost každého z nás. Proto vám chci říct, že u mě budete mít vždy dveře otevřené. Budu naslouchat vašim myšlenkám a nápadům, ať půjdou ze strany koalice nebo opozice, nebo aktivní občanské veřejnosti.

Každý můj předchůdce zanechal na postu starosty nějakou stopu, za což jim děkuji. Chtěl bych, aby moje stopa spočívala v tom, že ze Znojma bude stále to krásné historické město, avšak s moderní, inovativní a efektivní správou, kde bude radost žít pro všechny občany.

Možná to bude znít jako klišé, ale chci, aby naše město z krize způsobené covidem vyšlo pod mým starostováním jako lepší, silnější a především občansky více spojené nežli rozdělené. Chtěl bych, aby se o Znojmě mluvilo jako o historickém městu pro moderní občany.

Děkuji vám a těším se na spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…