Maleček (STAN): Ořezání byrokracie a průhledné rozdělování krajských peněz jsou pro nás důležitá témata

02.09.2016 19:05

Starostové pro jižní Moravu (kandidátní listina číslo 23) zahájili na náměstí Svobody v Brně svou předvolební kampaň. Jedním z cílů hnutí je průhledné a spravedlivé rozdělování krajských peněz bez korupce obcím, městům, privátnímu i neziskovému sektoru, a proto byla kampaň zahájena happeningem s názvem Melouny spravedlivě.

Maleček (STAN): Ořezání byrokracie a průhledné rozdělování krajských peněz jsou pro nás důležitá témata
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Během necelých dvou hodin hnutí Starostové pro jižní Moravu rozdalo kolemjdoucím obyvatelům Jihomoravského kraje přibližně tisíc melounů. Melouny symbolizovaly peníze z krajského rozpočtu a v Brně se tak rozdala přibližně jedna miliarda. „Průhledné rozdělování krajských peněz do všech částí kraje, ořezání byrokracie a hlavně zastavení zadlužování Jihomoravského kraje, představují důležitá témata pro naše hnutí,“ sdělil lídr kandidátky Martin Maleček z městské části Brno-sever. Během happeningu, na kterém se sešlo přes dvacet kandidátu hnutí, se voliči zajímali nejvíce o otázky týkající se hlavního nádraží, zlepšení stavu silnic a  zkrácení čekací doby ve zdravotnických zařízeních.

Většina kandidátů hnutí Starostové a nezávislí jsou současní starostové měst a obcí na Jižní Moravě, kteří se zabývají každodenními problémy občanů ve svém správním celku. I proto si hnutí jako svůj hlavní slogan zvolilo slovo „staráme se“, které poukazuje na každodenní péči starostů o občany Jihomoravského kraje. Více informaci o  kampani i  volebním programu Starostů pro jižní Moravu naleznete na webové stránce www.staramese.cz. Celostátní programové priority hnutí jsou pak k dispozici na www.melounyspravedlive.cz.

Melounová kampaň Starostů pro jižní Moravu se z náměstí Svobody přesouvá do dalších větších měst Jihomoravského kraje. Obyvatelé se tak mohou těšit na Melouny spravedlivě v Tišnově, Kuřimi, Boskovicích, Blansku, Rousínově, Břeclavi, Hodoníně nebo Znojmě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.