Marušiak (TOP 09): Krtek a Panda

06.04.2016 8:26

Nikdy jsem si nemyslel, že miláček českých dětí krteček, zvířátko, se kterým malý český capart usíná a vstává, pokud zrovna nesurfuje myší v počítačové hře s optimistickým názvem Armagedon, kde lítají ručičky i nožičky od tělíček, tedy nikdy jsem si nemyslel, že geniální český krteček dostane tak sličnou nevěstu, totiž představte si Pandu!! až z daleké Číny.

Marušiak (TOP 09): Krtek a Panda
Foto: TOP 09
Popisek: Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

Na zdech dětských pokojíků v panelákových bytech přibyde brzy nová barevná kreace, čumáček Pandy na nás bude jukat z dětských omalovánek a dětských koutků v obchodních centrech, kde si naše malé capartíky odložíme, abychom pojedli polotovary z čínského bistra, nakoupili čínské sportovní boty, které všichni nosíme málem 360 dní v roce a pokochali se poslední značkou čínského mobilu, z jehož možností využijeme přesně 5% toho, co dovede. Že jsem si to já nikdy nemyslel, není vůbec podstatné. Je mi ale upřímně líto autora českého krtka i všech dalších tvůrců skvělé české školy animovaných filmů a loutek, oboru, ve kterém naše malá země vyniká nadevše tvořivostí a umem.

Mimochodem - těch loutek (živých a snad brzy i dřevěných) je kolem nás mnoho. Hlava státu chodí, hýbe rukama a nohama, předklání hlavu a dělá jiné směšné pohyby jako loutka vedená na provázku. Nemyslím to ironicky - to JE realita, vážení. Jestliže Shakespeare řekl, že "celý svět je divadlo a všichni lidé jsou jeho herci" - tak mi zde máme loutkohru. Jo za Shakespeara to ještě byly aspoň reálné postavy s vlastním mozkem, postavy z masa a kostí. U těch dnešních atrap ani nevíme, kdo je vodí a tahá za provázky. Nevíme, ale tušíme. A nepovíme. Hezké jarní dny přátelé.

Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

MUDr. Jan Marušiak, PhD.

  • TOP 09
  • kandiduje na 3.místě za TOP 09 v Libereckém kraji do PS
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.