Marvanová (STAN): To je od Andreje Babiše nehorázná drzost

30.07.2018 20:39

Andrej Babiš mě nehorázně napadl, jak si dovoluji vyjadřovat se ke kauze H-Systém. Je to od něj neuvěřitelná drzost! Navíc vůbec nereaguje na smírné řešení, které jsem navrhla pro nápravu křivd způsobených všem klientům H-Systému!

Marvanová (STAN): To je od Andreje Babiše nehorázná drzost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

Na rozdíl od Andreje Babiše pomáhám poškozeným klientům H-Systému 20 let. Dosáhla jsem odsouzení pachatelů tohoto kolosálního podvodu a rovněž částečného uspokojení pohledávek všech klientů a zablokování majetku hlavního pachatele Smetky.

A kdo nese největší odpovědnost za kauzu H-Systém?

1) Manažeři, kteří H-Systém vytunelovali: Smetka, Eliáš, Tůma a Vítek. Všichni byli odsouzeni, ale byl to Václav Klaus, který tři z nich omilostnil! Přitom lidé blízcí Václavu Klausovi se Smetkou podnikali. Skandální a v právním státu naprosto nemožné!

2) Policie nebyla schopna dohledat peníze (2 mld. Kč), které z H-Systému zmizely. Nepochybně část peněz skončila u politiků, například u lidí blízkých Miloši Zemanovi. Tím si H-Systém zjednával politické krytí.

3) Soudy si navzájem přehazovaly tuto kauzu v trestním řízení 13 let, konkurz trvá 20 let. Největší odpovědnost za průtahy má Vrchní soud v Praze, ale k tomu všichni mlčí.

4) Poslední čtyři roky je Babiš ve vládě, ovládá ministerstvo spravedlnosti a neudělal pro poškozené klienty absolutně nic. Jeho ministr spravedlnosti ignoroval žádosti klientů o odškodnění za skandální průtahy v řízení, a aby se nemohli klienti soudit, ještě nechal v Parlamentu schválit zákon, který ztěžuje možnost domoci se odškodnění u soudu. Andrej Babiš ještě k tomu háže vinu na ty, kteří tento podvod pomohli rozkrýt a kteří usilují o to, aby oběti byly odškodněny z majetku pachatele.

Hana Marvanová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…