Matějka (Svobodní): Pronájem bytu podle Marksové a home office podle Středuly. Dvojka k pohledání

16.03.2016 10:07

Jako vlastník nemovitosti ji budete moct pronajmout jen se souhlasem souseda. Jako pracovníci využívající home office se budete s ostatními vídat, i kdyby to nebylo potřeba. Soudruzi jedou. Už chybí jen kádrové profily.

Matějka (Svobodní): Pronájem bytu podle Marksové a home office podle Středuly. Dvojka k pohledání
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

„Když Vám někdo bere svobodu silou, je to zlé. Horší ale je, když Vám ji bere v souladu se zákony, k jejichž vzniku dostal mandát.“ Myslel jsem si, že uvedené motto, které je základní myšlenkou při mé kritice současného socialismu a nabídkách svobodnějšího řešení, nejde ve svém obsahu trumfnout. Přiznávám, mýlil jsem se. Jde. Oni nám už totiž berou svobody i lidi bez mandátu. Stačí, že se prohlásí za zástupce lidu, jako odborářský boss Středula, a sednou ke stolu s těmi, kteří mandát mají. U stolu spolu sedávají poměrně pravidelně, protože obě skupiny mají společný cíl a jejich představitelé si rádi vyhoví. Tím cílem je vyvolání zášti, novodobého třídního boje a vznik podhoubí pro další ubrání občanských svobod. Příliš svobodný člověk je totiž pro všechny ty Marksové a Středuly velkým nebezpečím ztráty kontroly nad jeho životem.

Nejnověji se do kapitoly „tolik důvěry vám zase naše pokroková dělnická třída dát nemůže“ zapsala ministryně práce a sociálních věcí, když našla „řešení“ problému s byty pro sociálně slabé. Pokud je jich totiž příliš mnoho na jednom místě, ostatní vlastníci bytů trpí. Jistě, není to daleko od pravdy. Žiju v Mostě a něco o tom vím. Ministryně Marksová chce však stav jedním tahem opravit tím, že nově budou smět vlastníci bytů pronajímat svůj vlastní majetek jen se souhlasem sousedů. A protože zákony platí plošně a označit někoho za problémového kvůli jeho individuálnímu chování je nepřípustná diskriminace, mnohdy zavánějícím údajným rasismem, padlo by takové opatření na všechny. Už vidím situaci, kdy jste si za své vydělané a zdaněné peníze koupili byt, pak se stěhujete jinam, a abyste mohli svůj byt pronajmout, běžíte za sousedem, který sice není sociálně slabý, ale máte s ním problémy už roky. A i kdybyste neměli, co je mu do toho? Bude kádrovat vaše nové potenciální nájemce, a když nebude souhlasit, svůj vlastní byt prostě nepronajmete a připravíte se o zdroj příjmů? Tak kvůli tomu jsem v roce 1989 fakt necinkal.

„Tolik důvěry vám zase naše pokroková dělnická třída dát nemůže“ si osvojil i Josef Středula, když souhlasí s dalším návrhem ministerstva práce a sociálních věcí ve věci omezení práce v home office. „Izolace pracovníka je vážná věc, vytvořit vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem například jen pomocí Skypu nelze. Lidé by měli být spolu a vědět jeden o druhém.“ A jak často by se měli zaměstnanci scházet? Také na to má odborářský boss odpověď: „To je individuální, ale určitě ne v intervalech delších než týden, i kdyby jen na časově omezený úsek.“ Že to například z titulu obsahu práce není potřeba? Že by home office měl být výhradně věcí zaměstnance a zaměstnavatele? Že by kritériem spokojenosti obou stran měl být výsledek práce, nikoli místo jejího výkonu? Jistě. V normálním světě ano. Ne však ve světě podle Marksové, Středuly a dlouhé řady novodobých nominálních komunistů. Je děsivým paradoxem dnešní doby, že podobné návrhy dokonce nevycházejí ani z pera KSČM, kde bych to očekával společně s povinnou účastí v průvodu, aby měl občan správný kádrový profil.

Neuplyne den, aby nepřicházeli s něčím podobným. A neuplyne den, abych se netěšil na další volby, které by mohly být, stejně jako například v případě Richarda Sulíka na Slovensku, novou šancí na změnu.

František Matějka,
místopředseda Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.