Michalík (ČSSD): Ti, kteří nás pět let válcovali, zájem o dění v Moravskoslezském kraji nemají

16.08.2013 15:33

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 16. 8. 2013.

Michalík (ČSSD): Ti, kteří nás pět let válcovali, zájem o dění v Moravskoslezském kraji nemají
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Vážený pane místopředsedo, vážené torzo Sněmovny, protože jak se na to dívám, tak levá strana je ucházející, pravá je prázdná. A to je, bohužel, výraz toho, že pravou stranu Sněmovny nezajímá problém, který může hýbat touto zemí a který hýbe Moravskoslezským krajem.

Když jsem se dozvěděl o existenci krizového štábu pro problémy našeho kraje, tak jsme se se svolením pana ministra s Břéťou Petrem zúčastnili jeho jednání jako pozorovatelé. A mohu vám říct, že tak jsem se už dlouho nestyděl, že jsem poslancem, jako na této schůzce, protože všechny podniky, které tam byly, hledaly samozřejmě vinu v nedokonalých a špatných zákonech v daňové oblasti, v podpoře energie, atd. A byli jsme v jejich očích ti viníci, i když tady mohu potvrdit, že jsme vlastně celých pět let vždycky byli pro zákony, které by tomu pomohly, ale bohužel jsme byli arogantně smeteni, že jsme vlastně nikdy nebyli vyslyšeni.

A právě to mě mrzí, že ti, kteří nás pět let válcovali, zájem o to, co se děje v Moravskoslezském kraji, zájem nemají. A to je to špatné. A já proto, i když možná už naposled, varuji a vyzývám všechny poslance, aby tento problém řešili rychle a v budoucnu efektivně. (Potlesk poslanců ČSSD.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): „Demokracie“ je v případě von der Leyenové jen eufemismem pro cenzuru

14:02 David (SPD): „Demokracie“ je v případě von der Leyenové jen eufemismem pro cenzuru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke „kandidatuře" Ursuly von der Leyenové na post před…