Miloš Zeman papeži Františkovi: Spojuje nás spřízněnost úředního výkonu

11.03.2015 16:49

Jeho Svatost papež František obdržel ve středu dne 11. března 2015 osobní dopis prezidenta republiky Miloše Zemana. List předal ve Vatikánu Jeho Svatosti papeži Františku z pověření prezidenta republiky ředitel odboru Protokolu Kanceláře prezidenta republiky Jindřich Forejt. Jeho Svatost papež František při této příležitosti zaslal prezidentu republiky osobní pozdravy a požehnání. Vyjádřil též potěšení, že se s prezidentem republiky v pátek dne 24. dubna 2015 setká. Prezident republiky v osobním dopise Jeho Svatosti papeži Františku uvedl:

Miloš Zeman papeži Františkovi: Spojuje nás spřízněnost úředního výkonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vaše Svatosti,

dovolte, abych Vám touto cestou zaslal osobní blahopřání k výročí Vašeho zvolení na stolec sv. Petra. Počátek března 2013 byl i pro mě důležitým životním předělem, neboť jsem se ujal funkce prezidenta České republiky. V tomto ohledu nás tedy spojuje spřízněnost ve výkonu úřadu.

Velmi pozorně se snažím sledovat Vaše kroky v čele římskokatolické církve a chtěl bych Vás ubezpečit, že mnohé z nich mě osobně těší, neboť se shodují s mými životními postoji a názory. Těším se proto na naše setkání 24. dubna ve Vatikánu a na možnost osobní rozmluvy.

Vaše Svatosti, do Vašeho náročného poslání Vám přeji vše dobré, hodně síly, optimismu a energie - v duchu citátu z Písma „Blahoslavený člověk, který obstojí ve zkoušce; když se osvědčí, dostane vavřín života, jejž Pán zaslíbil těm, kdo ho milují“ (Jak 1,12).

S přáním všeho dobrého

Miloš Zeman
Prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Zeman

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Na vinařství stojí miliardové příjmy turistického ruchu

18:09 Schillerová (ANO): Na vinařství stojí miliardové příjmy turistického ruchu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě