Ministr Chovanec: Doufám, že nemáte problém s tím, že mám nějaké pocity

03.02.2017 13:20

Projev na 54. schůzi sněmovny 3. února 2017 k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o občanských průkazech.

Ministr Chovanec: Doufám, že nemáte problém s tím, že mám nějaké pocity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Vážené kolegyně, vážení kolegové, já jsem netušil, kam až se při debatě o občanském průkazu dostaneme, jakou retrospektivu do historie uděláme a budeme se dokonce věnovat, kdo je, či není soudruhem. Budiž ke cti panu kolegu Pilnému prostřednictvím pana předsedajícího, že on ty argumenty opravdu snáší velmi dlouhou dobu. Na druhou stranu já nevím, jak se na této debatě projevila včerejší debata o reorganizaci policie. Kolegové z ANO mi samozřejmě řeknou, že vůbec. Já si tomu dovolím nevěřit, ale to je asi můj osobní pocit. A doufám, že nemáte, kolegové, problém s tím, že mám nějaké pocity. Pokud v této sněmovně budeme říkat, kdo se může smát, kdo může mluvit, kdo se může koukat, tak v takové sněmovně já bych nechtěl fungovat. Možná se jednou dočkáte - po vítězných volbách.

Abych tady neprodlužoval tu šarádu, protože se jedná o vládní návrh a pravděpodobně dochází k porušení koaliční smlouvy, to je to, jak se tím rádi zaklínáte, tak já bych požádal ctěnou Sněmovnu, aby tento návrh vrátila do druhého čtení a abychom se tomu ještě věnovali. Je velká škoda, že pan kolega Pilný - a oslovuji ho prostřednictvím pana předsedajícího, nevěnoval tolik aktivity při debatách s paní Vildumetzovou, která tento návrh připravovala. Bezesporu víte, že paní Vildumetzová je členka vašeho hnutí, v současné době hejtmanka v Karlovarském kraji.

A ještě jednu věc mi dovolte. Já myslím, že elektronika je velmi dobrý sluha, ale velmi špatný pán. Nechte prosím na státu, aby uměl garantovat bezpečnost přenosu. My jsme prostě přesvědčeni o tom, že tato technologie je konzervativní. A je konzervativní proto, aby stát garantoval bezpečnostní prvky. Já nejsem zastáncem toho, abychom se identifikovali každým smartphonem. Podívejte se na hackerské útoky na Ministerstvo zahraničí, podívejte se na situaci ve volbách v Rakousku, podívejte se na další zneužití techniky. Já odmítám se dostat do situace jednoho pána, o kterém mi nedávno někdo vyprávěl, že si nechal všechno ve svém domě nechat udělat na otisk prstu, pak to přehnal s Moletem ve vířivce venku, rozmočil se mu ten prst a čekal tři hodiny, než mu uschne. Tak jestli, přátelé, chcete tenhle svět, tak já ho nechci.

Takže to je všechno. Žádám ctěnou Sněmovnu, abychom tento návrh vrátili do druhého čtení, protože šaráda a šaškárna, která se tu odehrává, není hodna této Sněmovny. Děkuji. (Potlesk z řad sociální demokracie.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…