Ministr Chovanec: S našimi starosty musíme jednat, neboť nám dávají zpětnou vazbu

14.06.2015 13:05

Starostové ČSSD si zvolili nového předsedu

Ministr Chovanec: S našimi starosty musíme jednat, neboť nám dávají zpětnou vazbu
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Praha, Lidový dům. V sobotu, dne 13. června 2015 se uskutečnila 4. Valná hromada Klubu starostů a primátorů zvolených za ČSSD, na které byl zvolen předseda Klubu Stanislav Mrvka, starosta Jindřichova Hradce.

„Je to pro mne veliká čest a zároveň i velký závazek“, pronesl S. Mrvka těsně po proběhlé volbě předsedy. „Náš Klub je v rámci ČSSD jednotnou platformou pro diskusi s vedením ČSSD, poslanci, senátory a především ministry a náměstky ministrů. Význam Klubu je v době, kdy se ČSSD podílí na vládě, mnohem větší než v době, kdy jsme byli v opozici. Oproti ostatním komunálním uskupením máme navíc o trochu lepší výchozí pozici pro projednávání záležitostí, které města a obce pálí, neboť jsme z jedné politické strany a můžeme ke komunikaci využít i jiné informační kanály než ostatní“, řekl dále nově zvolený předseda.

Valná hromada rovněž potvrdila 13 dalších členů předsednictva Klubu, které nominovaly jednotlivé Krajské výkonné výbory ČSSD. „Jsem rád, že z jednotlivých krajů byli do předsednictva vesměs vybráni členové, které mají dlouholeté zkušenosti s prací v komunální politice. Zvolený předseda a ostatní členové předsednictva jsou zárukou dobrého fungování Klubu. S našimi starosty musíme jednat, neboť nám dávají zpětnou vazbu, zdali vládní politika funguje. Na rozdíl od nás ministrů jsou takříkajíc v první linii“, připomněl Milan Chovanec, který jednání 4. Valné hromady řídil. „Nové předsednictvo Klubu by mělo zahájit svou činnost neprodleně a co nejdříve se sejít na společném jednání s Politickým grémiem a ministry ČSSD“, uzavírá Milan Chovanec na závěr. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…