Ministr Herman: ČR bude hlavním hostem Lipského knižního veletrhu v roce 2019

22.07.2016 18:29

Ministr kultury Daniel Herman a státní tajemník Zdeněk Novák přijali v Kulečníkovém sále Nostického paláce delegaci mladých členů CDU ze Saska a zástupce pražské organizace mladých členů KDU-ČSL.

Ministr Herman: ČR bude hlavním hostem Lipského knižního veletrhu v roce 2019
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Daniel Herman přítomné seznámil s prací resortu kultury i s novinkami ve spolupráci v oblasti kulturní výměny mezi ČR a SRN. „Z nejnovějších událostí čilé kulturní spolupráce mezi oběma zeměmi musím zmínit tu, která mi udělala velkou radost, a sice v pondělí 18. července podepsanou smlouvu o budoucí spolupráci mezi mezi Leipziger Buchmesse a ČR, která potvrzuje významnou kulturní událost: Česká republika bude hlavním hostem Lipského knižního veletrhu v roce 2019,“ řekl krom jiného ministr kultury.

Poté si členové delegace prohlédli Nostický palác, barokní skvost, který vznikl na místě dřívější zahrady a dvou dnes již neexistujících domů U zelené růže a U zlatého medvěda. Palác nechal postavit mezi lety 1660-1676 Jan Hartvík z Nostic, autorem projektu byli buď Francesco Caratti či Carlo Lurago. Palác se pyšní unikátní majorátní knihovnou s 15 tisíci svazky i slavnou obrazárnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii