Ministr Herman bude číst cestujícím ve vlaku: Je to inspirující

22.09.2016 7:32

Dnes vrcholí třetí ročník festivalu autorského Čtení ve vlaku. V průběhu čtyř dní tak mají cestující třiceti spojů možnost poslechnout si autorská čtení od dvaadvaceti spisovatelů v netradičním prostředí vlakového vagonu.

Ministr Herman bude číst cestujícím ve vlaku: Je to inspirující
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Nad celým projektem převzal spolu s dalšími osobnostmi záštitu ministr kultury Daniel Herman, který bude zítra číst cestujícím ve vlaku z Hlavního nádraží do Karlštejna (spoj vyjede z pražského Hlavního nádraží v 13,47 hodin a do Karlštejna dorazí ve 14,27 hodin).

„Je to především zajímavý a inspirující projekt, který  se snaží podpořit  české autory, českou literaturu a já jsem za něj velmi rád. Atmosféra ve vlaku je spontánní  a  mnozí  cestující si uvědomí, že kniha v dnešní době internetu není mizejícím zbožím,  že za ní stojí zajímaví lidé, se kterými se navíc ještě - třeba po práci -  mohou v netradičním prostředí setkat“, uvádí  Daniel Herman.  

Oficiální ukončení festivalu proběhne zítra, tedy ve čtvrtek 22. září 2016, v knihkupectví Neopalladium – Hlavní nádraží od 15 hodin. Během odpoledne bude mít veřejnost možnost navštívit různé diskusní bloky. O současné próze budou besedovat Michal Viewegh, Halina Pawlowská, Radka Třeštíková a Pavel Mandys, tématu vzdělávání v rámci uměleckých oborů se od 17 hodin budou věnovat ministr kultury Daniel Herman, zástupce Vysoké školy kreativní komunikace a pražská  zastupitelka Eliška Kaplicky Fuchsová. Speciálním hostem tohoto diskusního bloku bude také Arnošt Goldflam, který v tento den oslaví sedmdesáté narozeniny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.