Ministr Kremlík se zúčastní summitu Iniciativy tří moří ve Slovinsku

05.06.2019 12:22

Ministr dopravy Vladimír Kremlík se ve dnech 5. a 6. června zúčastní summitu partnerských států Iniciativy tří moří (ABC) ve slovinské Lublani jako člen delegace České republiky.

Ministr Kremlík se zúčastní summitu Iniciativy tří moří ve Slovinsku
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministr dopravy Vladimír Kremlík

Ministr dopravy vystoupí na business fóru v rámci panelu o interkonektivitě v dopravě a setká se také s viceprezidentem Evropské investiční banky Vazilem Hudákem či eurokomisařkou pro dopravu Violetou Bulc.

Na setkání zástupců vlád a soukromého sektoru ze zemí mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem bude Vladimír Kremlík hovořit o dopravní roli ČR a možnostech lepšího dopravního propojování regionů. Zdůrazní naši roli při rozšiřování transevropských dopravních sítí (TEN-T).

Mezi projednávaná témata na fóru patří i aktivity, které mají souvislost s ČR. Konkrétně se jedná o projekty vodního kanálu Dunaj – Odra – Labe, modernizace železniční tratě Devínská Nová Ves – státní hranice s ČR či novostavby tratě mezi přístavem Koper a Divačou, která má význam pro náš export a import.

Iniciativa ABC vznikla jako neformální platforma pro regionální spolupráci, jejímž cílem je posílit postavení východní části Evropské unie prostřednictvím hospodářských projektů, zlepšení dopravního propojení, zvýšení energetické bezpečnosti a rozvoje digitálních technologií. Těžiště spolupráce spočívá v realizaci makroregionálních projektů. Platforma zahrnuje vybrané členské země EU mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem, ke kterým patří Česká republika, Rakousko, Bulharsko, Chorvatsko, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Polsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.