Ministr Stropnický: Armáda pomůže s ostrahou areálu ve Vrběticích

31.10.2014 10:31

Na ostraze areálu na Zlínsku, kde před dvěma týdny vybuchl a následně vyhořel jeden ze skladů, se bude podílet armáda i s technikou. Novinářům to dnes při návštěvě Vlachovic, do jejichž katastru areál ve Vrběticích spadá, řekli ministři obrany a vnitra Martin Stropnický a Milan Chovanec.

Ministr Stropnický: Armáda pomůže s ostrahou areálu ve Vrběticích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Vláda současně vyzve nájemce skladů, aby začali munici odvážet. Převozy budou podle ministra vnitra Chovance probíhat pod dohledem Policie ČR a v nočních hodinách.

Ministr obrany zároveň odmítl nečinnost resortu: „Ministerstvo obrany řeší situaci od počátku,“ podotkl s tím, že přímo na místě už jednali jeho náměstek Tomáš Kuchta, náčelník Vojenské policie brigádní generál Milan Schulc i zástupci generálního štábu.

„Spolu s ministrem vnitra jsme přijeli zdejší obyvatele ujistit, že uděláme maximum pro to, aby se již nemuseli ničeho obávat,“ dodal Martin Stropnický.

Areál začne střežit armáda, protože podle ministra vnitra Milana Chovance získá mandát, aby mohla v místě zasahovat. Situací se bude kabinet premiéra Bohuslava Sobotky zabývat v pondělí, k jednání budou pozváni i zástupci Armády ČR, hasičů, policistů i báňského úřadu. „Nemůžeme teď udělat víc než předložit návrh řešení do vlády a následně začít opatření plnit,“ sdělil ministr obrany Martin Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…