Ministr Stropnický navštívil Vojenský geografický a hydrometeorologický úřad

17.05.2016 8:35

Ministr Martin Stropnický a první zástupce náčelníka Generálního štábu generálporučík Jiří Baloun si v Dobrušce prohlédli úřad a vybavení, kterým zdejší specialisté disponují. Předvedena byla i řada ukázek – také z účasti na mezinárodním projektu geoprostorové databáze krizových oblastí.

Ministr Stropnický navštívil Vojenský geografický a hydrometeorologický úřad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Zajímavou součástí programu byla ukázka vybraných pracovišť. Zde se ministr detailněji seznámil s úkoly plněnými v oblasti sběru a zpracování informačních podkladů o území, mapové tvorby, geodézie, fotogrammetrie, polygrafie, meteorologie, zapojení do mezinárodních projektů týkajících se zpracování geografických dat z různých teritorií světa a podobně. Zvláštní pozornost věnoval mobilním soupravám geografického a hydrometeorologického zabezpečení umístěným ve venkovních prostorách úřadu.

„Je úžasné, co zde v Dobrušce dokážete. Jsem rád, že i další důležitá složka naší armády se může řadit ke světové špičce, na kterou můžeme být po právu hrdí,“ uvedl ministr Stropnický. Hlavní inženýr, plukovník Radek Wildmann, připomněl i nasazení našich meteorologů a geografů v misích v Afghánistánu i pracoviště v kosovské Prištině.

Na závěr návštěvy byl ministr seznámen s činností tiskárny v Dobrušce, kde se tiskne kromě mapových podkladů i řada armádních publikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…