Ministr Ťok: Korejci projevili zájem propojit centrum Prahy s letištěm Václava Havla

30.08.2016 17:52

Ministr dopravy Dan Ťok se dnes setkal s ministrem územního rozvoje, infrastruktury a dopravy Korejské republiky, Kang Ho-inem. Tématy jednání byla dopravní infrastruktura, zájem korejských firem o projekty v ČR, jako je např. železniční spojení centra Prahy s letištěm a Kladnem, výstavba úseků dálnic s využitím metody PPP, spolupráce v oblasti vysokorychlostních tratí a inteligentních dopravních systémů (ITS) a spolupráce v rámci mezinárodních organizací. Na závěr jednání obě strany podepsaly memorandum, týkající se spolupráce ČR a Koreje v oblasti železniční dopravy.

Ministr Ťok: Korejci projevili zájem propojit centrum Prahy s letištěm Václava Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

„Korejská strana nabídla České republice i ostatním členským státům V4 poskytnutí svých kapacit a předání praktických zkušeností z oblasti výstavby vysokorychlostních tratí. Zároveň projevili zájem na projektu propojení centra Prahy s letištěm Václava Havla a o dostavbu dálnice D4 s využitím metody PPP. Ujistil jsem pana ministra, že pro oba projekty bude vyhlášeno otevřené výběrové řízení s rovnými podmínkami,“ řekl k setkání ministr dopravy Dan Ťok.

Jednání se uskutečnilo v rámci pracovní cesty ministra Kang-Ho-ina do České republiky. Korejský ministr se setká také s představiteli SŽDC a Českého Aeroholdingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.