Ministr Válek: Kdyby mě Andrej Babiš za něco pochválil, musel bych se nad sebou zamyslet

27.02.2024 11:17 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na kritiku poslancem Babišem kvůli nárůstu onemocnění černým kašlem

Ministr Válek: Kdyby mě Andrej Babiš za něco pochválil, musel bych se nad sebou zamyslet
Foto: Screen CNN Prima NEWS
Popisek: Vlastimil Válek v Partii

Kdyby mě Andrej Babiš, který je pro své chaotické zásahy během pandemie covid-19 spoluzodpovědný za desítky tisíc zbytečných úmrtí, za něco pochválil, musel bych se nad sebou zamyslet a říct si, že asi dělám něco špatně. Ale nechme emoce stranou. V medicíně hrají prim fakta. Takže pár slov k tomu výkřiku, že Válek podle něj může za černý kašel.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50006 lidí

Pane poslanče, situaci kolem černého kašle monitorujeme, máme dostatek léků i očkovacích látek, spolupracujeme s českými i světovými odborníky a já se řídím jejich doporučeními. Jak jste totiž, pane Babiši, ukázal během pandemie covidu, ignorovat experty ve prospěch PR není správná cesta.

Dlouhodobě platným faktem je, že i přes dobrou proočkovanost se v populaci stále objevovaly a objevují tří až pětileté epidemické cykly nárůstu tohoto onemocnění. To platí nejen u nás, ale i ve světě. Opakovaně jsem proto také vyzval a budu i nadále apelovat na rodiče malých dětí, ať se proti černému kašli nechají přeočkovat a ať nepodceňují očkování svých ratolestí.

Pokud totiž v populaci dostatečně naroste počet neočkovaných či z jiného důvodu nechráněných jedinců, infekce se velmi snadno šíří. Vzhledem k tomu, že během pandemie covid-19 byla napříč Evropou podobná opatření, roušky, distanční opatření atd., původce černého kašle nemohl cirkulovat a počet vnímavých jedinců postupně narůstal. Podobně jsme to viděli i u jiných respiračních nákaz. Nárůst případů černého kašle je jasně viditelný v USA, Velké Británii, Dánsku, Belgii, Chorvatsku či Nizozemí.

Zkuste místo zneužívání nemocí pro své PR raději vyzvat své fanoušky k přeočkování. Chápu, že to netáhne tolik jako šíření paniky, ale konečně byste tím udělal něco pro naše občany a jejich zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…