Ministr Zaorálek: Česko-korejské vztahy

16.03.2014 8:15

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek dne 14. března 2014 telefonicky hovořil s ministrem zahraničních věcí Korejské republiky Jong Pjong-sem.

Ministr Zaorálek: Česko-korejské vztahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Ministři si vyměnili názory na vztahy obou zemí, ekonomickou spolupráci a vzájemné návštěvy na vysoké úrovni. Diskutovali rovněž o dalších záležitostech společného zájmu, včetně jaderného programu KLDR a situace na Korejském poloostrově. Ministr Jong Pjong-se poblahopřál ministru Zaorálkovi k nové funkci.

Ministr Zaorálek zdůraznil, že česká vláda považuje Korejskou republiku za důležitého partnera v asijském regionu a je odhodlána tento strategický vztah nadále rozvíjet. Ministři se dohodli, že budou úzce spolupracovat na rozvoji vzájemných vztahů ve všech oblastech.

V souvislosti se situací na Korejském poloostrově ministr Zaorálek sdělil, že KLDR by měla projevit více vůle k zapojení do dialogu s mezinárodním společenstvím, včetně obnovení účasti v šestistranných rozhovorech, což by přispělo ke stabilitě v regionu.

Ministr Zaorálek pozval ministra Jong Pjong-seho na návštěvu České republiky. Vyjádřil rovněž naději, že prezidentka Korejské republiky Pak Kun-hje přijme pozvání prezidenta ČR Miloše Zemana k oficiální návštěvě ČR ještě v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…