Ministr Zaorálek: Musíme těm, kteří za sebou mají utrpění, pomoci

25.02.2015 10:47

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek přivítal v Černínském paláci dne 24. února 2015 děti z Ukrajiny, které jsou v ČR na dvoutýdenním ozdravném pobytu. Tři desítky dětí z východní Ukrajiny na návštěvu sídla ministerstva zahraničních věcí doprovodili i terapeutičtí psi, které jako součást sociálně-terapeutického programu zajistila Farní charita Příbram a Arcidiecézní charita Praha. Na zajištění pobytu dětí se podílí i Gymnázium Příbram.

Ministr Zaorálek: Musíme těm, kteří za sebou mají utrpění, pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Návštěva Černínského paláce byla součástí výletu do Prahy, který druhý turnus ukrajinských dětí v rámci jejich ozdravného pobytu v ČR podnikl 24. února 2015. Děti si v doprovodu ministra zahraničních věcí prohlédly Černínský palác, kde jsou nyní vystaveny jejich výtvarné práce, jež vytvořily během pobytu v ČR.

„Děti jsou i z míst jen desítky kilometrů od bojů a mají za sebou zážitky, se kterými není snadné se vyrovnat,“ řekl v souvislosti s návštěvou ministr Zaorálek. „Musíme dělat všechno pro to, abychom pomáhali těm, kteří mají za sebou utrpení, které si snad ani neumíme představit. A udělat vše pro to, aby toto utrpení skončilo,“ dodal šéf české diplomacie k aktuální situaci na Ukrajině.

Druhý turnus ozdravného pobytu dětí z Ukrajiny byl zahájen 16. února 2015. Stejně jako následného třetího běhu (2. – 16. března) se jej účastní vnitřně vysídlené ukrajinské děti. Ty ve své zemi přímo zažily negativní dopady konfliktu, jako je ztráta rodičů, domova, nedostupnost zdravotní péče a vzdělávání, nedostatek tepla i potravin, zhoršené hygienické podmínky a zejména každodenní nejistota a strach. Pro tyto děti bude posílena terapeutická složka pobytu a MZV je bude podporovat i po jejich návratu na Ukrajinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.