Ministryně Šlechtová: V OSN představím Pražskou deklaraci

24.04.2016 7:30

V pondělí 25. dubna proběhnou neformální konzultace k přípravě summitu OSN „Habitat III“, kterých se aktivně zúčastní i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Bude zde prezentovat výsledky regionální konference OSN „Evropský Habitat“, která se konala letos v březnu v Praze. Této konference se zúčastnilo zhruba 4 000 odborníků a politiků z celého světa. Výstupem byla tzv. Pražská deklarace.

Ministryně Šlechtová: V OSN představím Pražskou deklaraci
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Nejdůležitějším bodem mého vystoupení v OSN bude představení Pražské deklarace. Ta je koncipována tak, aby měla přímý dopad na další politiku OSN v oblasti udržitelného rozvoje. Zároveň představuje přímý vstup do připravovaného dokumentu „Nová agenda pro města“, který bude schválen na summitu „Habitat III“ a některé závěry z konference v Praze jsou implementovány přímo do tohoto připravovaného dokumentu. Oceňuji, že se pražské konference zúčastnili také studenti, kteří budou mít možnost ovlivnit budoucí podobu a fungování měst. „Evropský Habitat“ byl dalším logickým krokem v řetězci aktivit, které pořádá OSN v oblasti bydlení a rozvoje měst a na nichž se Ministerstvo pro místní rozvoj velmi aktivně podílí,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
„Evropský Habitat“ byl zatím největší a tím i nejvýznamnější přípravnou konferenci před summitem „Habitat III“ v Ekvádoru v říjnu tohoto roku. Česká republika a Praha zažily během akce velký příliv zahraničních hostů z mnoha zemí celého světa. Na závěr byla schválena tzv. Pražská deklarace.Deklarace je postavena na čtyřech principech: Inovativní a produktivní města; Zelená, kompaktní, na zdroje efektivní a přizpůsobivá města; Inkluzivní a bezpečná města; Dobrá správa měst.
 
Česká republika je členem Byra Přípravného výboru summitu OSN „Habitat III“ a je zapojena do příprav celosvětové akce „Habitat III“, která se koná ve dnech 17.–20. října 2016 v ekvádorském hlavním městě Quito. „Habitat III“ bude mít jako hlavní cíl schválení „Nové agendy pro města“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice