Ministryně Valachová: Investujeme hodně, abychom vychovali schopné studenty, a pak...

27.09.2015 20:22

Informace z návštěvy ministryně ve Zlínském kraji:

Ministryně Valachová: Investujeme hodně, abychom vychovali schopné studenty, a pak...
Foto: ČT
Popisek: Kateřina Valachová

Ministryně školství Kateřina Valachová pokračovala tento týden v pracovních návštěvách po regionech ČR. V rámci třetího výjezdu zavítala do Zlínského kraje, kde diskutovala o vzdělávání, vědě a sportu s představiteli regionu, učiteli, řediteli škol, ale také se studenty a žáky.

Ministryně se na své další ze svých pracovních cest po krajích zajímala především o odborné názory pedagogů, studentů a politiků, kteří mají tuto oblast ve své gesci. Navštívila Základní školu Křiby, kde se setkala nejen s jejími pedagogy a žáky, ale také s řediteli základních škol Zlínského kraje. V prostorách Střední průmyslové školy Zlín pak diskutovala s řediteli středních škol o reformě financování regionálního školství.

V rámci odpoledního programu ministryně Valachová navštívila Univerzitu Tomáše Bati, kde debatovala se zástupci studentské unie a setkala se s vedením univerzity. „Investujeme hodně finančních prostředků, abychom vychovali schopné studenty, a pak neuděláme naopak vše proto, aby nezažívali zklamání, když nemají uplatnění v praxi. To bych ráda změnila a propojila obce a školy a firmy pro zvýšení šancí absolventů získat práci,“ řekla ministryně Valachová při debatě se studenty UTB.

Během své návštěvy zlínského regionu ministryně také zahájila Noc vědců, na které se podílejí všechny fakulty zlínské Univerzity Tomáše Bati. Rovněž se setkala s radním pro školství Petrem Navrátilem, zástupci sportu i odborů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…