Ministryně Valachová: Sport musí být dostupný mládeži ve všech krajích a městech

08.11.2015 15:21

Ministryně školství Kateřina Valachová dnes odpoledne vystoupila na konferenci Sport a regiony pořádané v pražském Kongresovém centru. Základním tématem konference je Stát a sport s podtitulem Financování sportu v regionech.

Ministryně Valachová: Sport musí být dostupný mládeži ve všech krajích a městech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Konference se účastní zástupci všech sportovních odvětví, veřejnoprávních médií, šéfové sportovních svazů, ale také zástupci krajských samospráv a starostů.

„Mým cílem v oblasti sportu je dosáhnout toho, aby podpora byla správně cílena a abychom vytvářeli optimální podmínky pro sportovní činnost v celé zemi. Moje aktivity směřují k tomu, aby byl sport dostupný, především dětem a mládeži, a to ve všech krajích a městech České republiky,“ řekla v úvodu svého vystoupení ministryně Valachová.

Dále ve svém vystoupení zmínila konkrétní aktivity ministerstva školství v oblasti sportu: „Pokládám za úspěch, že se mi v oblasti sportu podařilo vyjednat navýšení návrhu státního rozpočtu pro rok 2016 o půl miliardy, to znamená na 3,5 miliardy pro rok 2016. Nicméně jsem si vědoma toho, že pro naplnění našich cílů je třeba usilovat nejen o vyšší částku, ale také klást důraz na strategické řízení podpory sportu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.