Ministryně Valachová: Vážím si toho, že finančně podporují projekty zaměřené na doktorandy

13.09.2015 16:33

Ministryně školství Kateřina Valachová pokračovala tento týden v pracovních návštěvách po regionech ČR. V rámci druhého výjezdu si vybrala Jihomoravský kraj, kde diskutovala o vzdělávání, vědě a sportu s představiteli regionu, ale i s učiteli a řediteli škol.

Ministryně Valachová: Vážím si toho, že finančně podporují projekty zaměřené na doktorandy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Ministryně Valachová ocenila dlouhodobou a systematickou snahu Jihomoravského kraje zachovat finance do vědy, výzkumu a inovací i v dobách největší krize. „Vážím si toho, že jihomoravský region finančně podporuje projekty se zaměřením na doktorandy a na získávání jazykových znalostí zahraničních vědců, což má přínosy nejen pro kraj, ale pro celou Českou republiku,“ zdůraznila po schůzce s reprezentací Jihomoravského kraje ministryně školství Kateřina Valachová.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na jednání s ministryní hovořil o prioritách v oblasti vzdělávání. „Za nejpodstatnější považuji regionální školství a jeho financování, stabilizaci víceletých gymnázií, podporu vysokých škol a investice do sportu,“ řekl po jednání hejtman Hašek.  Právě tato témata budou také součástí diskuze v průběhu jednání Svazu měst a obcí, kterého se ministryně Valachová zúčastní. Ministryně Valachová také hovořila s patnácti řediteli o fungování středních škol, o postavení univerzit diskutovala s rektory univerzit v Jihomoravském kraji. 

Během návštěvy druhého regionu ministryně zavítala také mezi děti do TJ SOKOL Brno I, navštívila Střední školu F. D. Roosevelta pro tělesně postižené, kde odpovídala na dotazy pedagogů, a poté se podívala do ZŠ v Kuřimi a Střední školy elektrotechnické a energetické.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…