Mladí sociální demokraté volí Jiřího Drahoše

09.12.2017 17:36

Mladí sociální demokraté si v uplynulých týdnech vybírali v hlasování některého z devíti oficiálních kandidátů do funkce hlavy státu.

Mladí sociální demokraté volí Jiřího Drahoše
Foto: MSD
Popisek: Mladí sociální demokraté (MSD)

V online členském hlasování zvítězil hned v prvním kole Jiří Drahoš, který získal celkem 56,3 % hlasů. Na druhém místě se umístil Marek Hilšer, kterého by dnes volilo 18,4 % členů spolku. Současný prezident Miloš Zeman obdržel pouze devět procent hlasů.

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš s přehledem zvítězil hned v prvním kole online referenda o lednové volbě hlavy státu, který pro členy a členky uspořádali Mladí sociální demokraté. "Vyjádřili jsme poměrně jasně, jak si jako mladí lidé představujeme atmosféru na Pražském hradě po březnu příštího roku. Chceme změnu, která může přijít už za měsíc," komentuje výsledky hlasování předseda spolku Radek Hlaváček.

Jiří Drahoš získal 56,3 % hlasů. Druhý Marek Hilšer obdržel 18,4 % hlasů, Miloš Zeman 9,2 %. Na zbylých třech místech se umístili Pavel Fischer (8,0 % hlasů), Mirek Topolánek (5,7 % hlasů) a Michal Horáček (2,3 % hlasů). Kandidáti Petr Hannig, Vratislav Kulhánek a Jiří Hynek neobdrželi ani jeden hlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…