Monarchisté navrhují opětovné podání ústavní žaloby na prezidenta

06.04.2021 15:00

Návrh Koruny České (monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska) na opětovné podání ústavní žaloby na prezidenta republiky

Monarchisté navrhují opětovné podání ústavní žaloby na prezidenta
Foto: Koruna Česká
Popisek: Koruna Česká

Na základě hodnocení současné situace a s přihlédnutím k aktuálním krokům hlavy státu naše strana navrhuje, aby Senát Parlamentu České republiky se souhlasem Poslanecké sněmovny bez zbytečného odkladu podal ústavní žalobu proti prezidentu republiky k Ústavnímu soudu, a to pro hrubé porušení Ústavy a jiné součásti ústavního pořádku, jehož se prezident republiky dopustil jednáním směřující proti svrchovanosti, jakož i proti demokratickému řádu naší země.

Koruna Česká konstatuje, že veřejné požadavky Ing. Zemana na odvolání ministrů zdravotnictví a zahraničních věcí, jakož i požadavek na odvolání ředitelky Státního ústavu pro kontrolu léčiv nelze interpretovat jinak než jako záměrný pokus o rozvrat ústavního pořádku, který byl jako vyvážený a provázaný ustaven v roce 1992. Tyto snahy Ing. Zemana jsou o to škodlivější, že jsou vedeny snahou o podstatné zvýšení vlivu orientálních despocií na český stát v době pandemické krize.

Popsané konání (stejně jako chování hlavy státu při vládní krizi r. 2013) dokazuje, že právě osoba prezidenta republiky představuje zásadní překážku pro rychlou rekonstrukci vlády a její nahrazení dočasnou vládou odborníků s podporou výrazné většiny stran zastoupených v současné poslanecké sněmovně, tedy konstituování vlády národního porozumění v intencích návrhu naší strany ze dne 15. února t.r.

Máme za to, že věc nesnese odkladu a apelujeme na Senát Parlamentu České republiky, aby znovu projednal svůj dřívější návrh ústavní žaloby na prezidenta, pro nějž by se s přihlédnutím k aktuální krizové situaci mohl a měl tentokrát najít souhlas i v Poslanecké sněmovně.

Závěrem připomínáme, že republikánské uspořádání výběru hlavy státu trpí neopravitelnými chybami, a vyzýváme relevantní politické síly k zahájení věcné diskuse o návratu Zemí Koruny české k osvědčenému modelu, jímž je monarchie v čele s profesionální, dědičnou hlavou státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.