Mrvka (ČSSD): Potřebujeme dát voličům jasný vzkaz, že jsme se z volební porážky poučili

22.11.2017 10:20

Dne 21. listopadu 2017 se ve starobylých prostorách Senátu uskutečnila již 6. Valná hromada Klubu starostů a primátorů zvolených za ČSSD, které se účastnilo na pozvání Senátorského klubu ČSSD několik desítek komunálních politiků.

Mrvka (ČSSD): Potřebujeme dát voličům jasný vzkaz, že jsme se z volební porážky poučili
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Jindřichova Hradce Ing. Stanislav Mrvka (ČSSD)

Valná hromada se především zabývala tím, jak zabránit tomu, aby nedávný špatný výsledek ČSSD ve volbách do Poslanecké sněmovny příliš neovlivnil podzimní volby do obecních zastupitelstev.

„Mezi výsledky voleb do Poslanecké sněmovny a nadcházejícími komunálními volbami sice neexistuje přímá souvislost, avšak s ohledem na obrovský propad preferencí ČSSD, který jsme před měsícem ve volbách viděli, se důvodně obáváme, aby tento trend nepokračoval i v komunálních volbách,„ říká Stanislav Mrvka, předseda Klubu. „ČSSD potřebuje dát voličům jasný vzkaz, že se z volební porážky poučila, a že se pokusí o celkový restart svého působení, personálních otázek nevyjímaje. Není možné, aby sociální demokracii zastupovaly staré známé tváře bez ohledu na poslední volební výsledek, který byl opravdu tragický a poslal sociální demokracii někam o dvě desítky let zpátky,“ říká S. Mrvka.

Vedle analýzy volebního neúspěchu z komunálního hlediska se Valná hromada komunálních politiků zabývala rovněž zvýšením jejich role uvnitř ČSSD, která dnes není optimální. „Sociální demokracie má celou řadu velmi angažovaných politiků, kteří by mohli sociální demokracii napomoci v již zmíněném restartu. Komunální politici navíc tvoří největší a nejucelenější skupinu v rámci ČSSD, čemuž však neodpovídá naše postavení uvnitř strany. Vedle kritických hlasů, které dnes jednoduše musely zaznít, neboť jsme toho všichni plní, jsme se rovněž snažili o konstruktivnost. Proto budeme navrhovat realistické změny ve stanovách ČSSD, o kterých bude rozhodovat únorový mimořádný Sjezd, a které by zvýšily prestiž našich komunálních politiků. Věřme proto, že i přičiněním našich zastupitelů se nám nakonec nový začátek podaří, neboť v komunální sféře je i personálně z čeho vybírat. V tom jsem docela optimista," uzavírá starosta S. Mrvka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …