Necid byl znovu zvolen předsedou meziříčské ODS a má podporu straníků pro další setrvání na radnici

17.01.2017 5:31

Předseda a místopředseda velkomeziříčské ODS Radovan Necid a Jiří Michlíček mají důvěru svých spolustraníků při pokračování své práce na místní radnici. V tajném hlasování o tom občanští demokraté ve Velkém Meziříčí rozhodli na svém pátečním volebním sněmu.

Necid byl znovu zvolen předsedou meziříčské ODS a má podporu straníků pro další setrvání na radnici
Foto: mestovm.cz
Popisek: Radovan Necid

ODS zároveň dala zelenou pokračování dosavadní koaliční spolupráce s ČSSD a uskupení Volba pro město. "Naše znovuzvolení bylo spojeno s důvěrou ODS v naši práci starosty a radních v tomto volebním období. Tuto důvěru nám kolegové vyslovili," komentoval výsledky sněmu Radovan Necid.

Mimořádný volební sněm ODS svolal předseda Radovan Necid poté, co na prosincovém zasedání zastupitelstva došlo k roztržce klubu při hlasování o takzvaném finančním limitu pro radu. Tři z devíti zastupitelů ODS (resp. kandidátky To pravé Meziříčí, jejíž je ODS součástí) se v tomto hlasování postavili proti názoru zbytku klubu a hlasovali s opozicí. "Vzhledem k tomu, že šlo o vyvrcholení dlouhodobého stavu, považovali jsme s kolegy zastupiteli za nutné vyčistit vzduch a svolat stranický sněm. Pouze v otevřené diskusi je totiž možné si nepříjemnosti vyříkat," uvedl Necid.

Sněm ODS také zavázal své zastupitele, aby v dohodnutých případech hlasovali jednotně. "Nejde o stranické nařízení, jde opravdu jen o předem vyjmenované případy, na kterých se klub zastupitelů shodne. Je logické a správné, že máme na řadu věcí různé názory, není ale správné si věci nevyříkat a navzájem se překvapovat až na jednání zastupitelstva. To bychom nebyli politická strana, ale rozhádaný sbor jednotlivců," řekl Necid.

Hlavním bodem jednání včerejšího sněmu tak byla volba předsedy, místopředsedy a členů rady místního sdružení ODS ve Velkém Meziříčí. Z přítomných 20 členů ODS získal v tajné volbě Radovan Necid 17 hlasů a byl zvolen předsedou, Jiří Michlíček 15 hlasů pro svoji kandidaturu a tedy i zvolení místopředsedou. Dalšími členy místní rady ODS jsou pro příští dva roky Zdenka Peterková, Blanka Přibylová a František Komínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…