Niedermayer (TOP 09): O demokracii a právu volit...

04.11.2020 19:33

Komentář na facebookovém profilu k volbám v USA.

Niedermayer (TOP 09): O demokracii a právu volit...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

O demokracii a právu volit...

Až někdy řeknete, nebo uslyšíte, že jít volit "nemá smysl" neboť "to nic nezmění", tak si prosím nevzpomeňte jen na případ krajských voleb na Vysočině, kde k cestě do zastupitelstva společné kandidátky TOPky chyběl 1 hlas, ale na tento obrázek.

Už více než hodinu platí, že kdyby bylo vyslyšeno přání presidenta Trumpa, a "přestalo se počítat" (což je ale zcela nepřijatelné, neb část lidí by přišla o zákonem dané právo volit), stal by se presidentem Joe Biden.

Získal by přesně 270 z 270 nutných volitelů.

K tomu by mu pomohlo pouhých 8 tisíc hlasů v Nevadě, necelých 21 tisíc ve Wisconsinu a 33 tisíc v Michiganu. Ztráta kteréhokoliv z těchto států pošle zřejmě do Bílého domu jeho soupeře (pokud by demokratický kandidát nezískal další stát, kde prohrává výrazněji).

Počítání hlasů není u konce, a nakonec třeba o tom, že pokračovat ve Bílém domě bude president Donald Trump rozhodnou ještě menší rozdíly. Takže, na každém opravdu záleží. Zde rozhodnou tisíce hlasů v vývoji celého světa (což není nadsázka), jindy jde třeba o trochu méně. Ale to na tom, že je dobré "právo volit" využít (a ideálně s rozmyslem), neb jde opravdu o hodně, to nic nemění...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu