Novák (Úsvit): Situace na Krymu a lži pana premiéra

17.03.2014 14:47

Premiér Sobotka dnes na brífinku po jednání vlády tvrdil, že referendum na Krymu je nelegitimní mimo jiné i proto, že do země nebyli vpuštěni mezinárodní pozorovatelé, kteří by mohli potvrdit regulérnost voleb. To je zcela prokazatelná a vědomá lež.

Novák (Úsvit): Situace na Krymu a lži pana premiéra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Okamurův letitý souputník Jaroslav Novák Večerníček

1) Autonomní krymský parlament poslal pozvání do Švýcarska, které předsedá  Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Organizace ale krymské pozvání odmítla.

Zástupci OBSE účast odmítli a toto odmítnutí mělo přesně v logice pana premiéra znedůvěryhodnit volební akt na Krymu. Mluvčí OBSE nabídku Krymu obratem odmítla s tím, že autonomní ukrajinská oblast nemá k takovému kroku oprávnění. "Pokud víme, Krym není účastnickým státem OBSE, a tak je jaksi obtížné připustit, že nás mohou zvát," řekla mluvčí agentuře Reuters.

2) Nedělního referenda se jako pozorovatelé účastnili zástupci politických stran z celé Evropy včetně poslanců českých parlamentních a dokonce i vládních stran (z koalice se účastnil poslanec ANO)
Mezi pozorovateli byli  zástupci Německa, Belgie, Polska, Rakouska, Francie,  Bulharska, Maďarska, Řecka, Itálie a Lotyšska. Mezi nimi poslanci Evropského parlamentu a poslanci národních parlamentů.

 Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/news/2014_03_15/Mezinarodni-pozorovatele-zahajili-praci-na-Krymu-9872/
Z ČR je na Krymu poslanec a bývalý český diplomat Milan Šarapatka (ÚSVIT)  poslanec hnutí ANO Stanislav Berkovec nebo exposlanec ČSSD, současný starosta Vysokého Mýta Miloslav Soušek (SPOZ)

3) Co ukázalo referendum na Krymu?
Po přepočtu výsledků zjistíme, že  80 procent  ze všech oprávněných voličů hlasovalo pro samostatnost. Pozoruhodné je lživé tvrzení českých médií a velké části politiků, kteří tvrdí, že pro připojení k Rusku jsou jen Rusové a ještě ne všichni.
Na Krymu žije podle statistik 58 procent obyvatel hlásících se k ruské národnosti. Referendum ukzalo, že pro odtržení od Ukrajiny hlasovalo krom Rusů nejméně 22 procent voličů jiných národností a vzhledem k tomu, že Tatatarů je jen 13 porcent je zcela zřejmé, že pro samostatnost a připojení k Rusku hlasovala velmi velká část etnických Ukrajinců.
Nikdo samozřejmě nemohl přeslechnout kometáře reportérů ČT, kteří nikdy nezapomínali zdůraznit, že referendum se konalo pod hlavněmi samopalů.
Skutečnost je ovšem naprosto jiná -  nezávislí pozorovatelé mohou potvrdit, že u voleb nebyli žádní vojáci žádné ani zbraně a naopak panovala obrovská euforie drtivé většiny zúčastněných.  

4) Je třeba nezapomenout, že pokud zpochybnujeme ústavnost referenda na Krymu, pak je výrazem větší demokracie, než ozbrojený protiústavní puč, který svrhnul legitimní ukrajinskou vládu a prezidenta. Hlasování v referendu bylo nepochybně svobodné, demokratické, vyjádřilo přání drtivé části obyvatel Krymské republiky a nezemřel při něm na rozdíl od Majdanu jediný člověk.

5) Leckdy oprávněné  výtky k prezidentu Putinovi a Janukovičovi by neměli být důvodem pro přehlížení faktů a skutečnosti, že zástupci EU vyprovokovali na Ukrajině ozbrojený státní převrat, který stál množství životů často nevinných lidí a s nímž velká část obyvatel země nesouhlasí.

6) Česká média jsou neuvěřitelně zaujatá, neobjektivní a pokouší se spolu s některými politiky denně manipulovat fakta - je to obrovské selhání novinářské obce

Jaroslav Novák
Místopředseda
Hnutí Úsvit přímé demokracie
Tomia Okamury

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ustinadorlici.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice