O.K. strana: Chyba systému vystavila ty nejmenší z nás přímému ohrožení života

05.03.2014 18:04

Otevřený dopis předsedovi vlády České republiky

O.K. strana: Chyba systému vystavila ty nejmenší z nás přímému ohrožení života
Foto: logo O.K. strana
Popisek: O.K.strana

Vážený pane předsedo vlády,

obracíme se na Vás jako na muže a zejména na otce, který zodpovídá za činnost vlády této země a za činnost jednotlivých ministrů. Tato situace je ve své podstatě závažnější a vyžaduje rychlé jednání a přesahuje svým obsahem jakékoliv politické hodnoty. Velmi zneklidněni a s velkou naléhavostí se na Vás obracíme právě na Vás, abyste celou svou autoritou pomohl napravit opravdu velmi nebezpečnou situaci vzniklou poté, co byl z neukončené ústavní léčby propuštěn sadistický pedofilní vrah.

A my se ptáme, jak je vůbec možné, že se něco tak hrozného mohlo stát!

Protože se domníváme, že v tomto případě nelze celou situaci řešit jen z pozice jednoho ministerského resortu tak vás tímto velmi důrazně žádáme:

1. Okamžité vyřešení celého případu, aby byly naše děti v bezpečí. A posléze netolerovat takovýto druh profesního selhání.

2. Po vyšetření a vyvození odpovědnosti zajistit, aby se nic podobného nemohlo již nikdy opakovat! Jde přeci o bezpečnost našich dětí. Zde musíme požadovat, aby se tak stalo co nejdříve, jakékoli prodlení zde může mít fatální důsledky pro některé z našich dětí.

3. V případě, že není možné dosáhnout okamžitou nápravu (opětovně vrátit pacienta pod ambulantní ochranu a sexuologickou léčbu), tak žádáme zveřejnění totožnosti a podoby propuštěného pacienta, abychom s ní mohli naše děti seznámit a ty se v případě pokusu o kontakt z jeho strany mohly včas uchýlit do bezpečí.

4. Prověřit systém, který má podobné lidi udržet tzv. Bezpečné vzdálenosti od společnosti a přijmout taková opatření, aby podobná rozhodnutí nebyla závislá na jedné jediné osobě, neboť zachování tohoto stavu by v podobně hrůznou chybu mohlo vyústit opakovaně.

Chceme, pane Předsedo vlády, ještě jednou zdůraznit, že jsme, a nejen my, touto situací opravdu hluboce znepokojeni a mnozí z nás i vyděšeni, zejména ženy-matky. Doufáme také, že i Vy si vážnost této situace uvědomíte a bude při jejím řešení postupovat co nejrázněji a nejrychleji! Chyba systému vystavila ty nejmenší z nás přímému ohrožení života a to je naprosto nepřípustné! Chceme se v této zemi cítit bezpečně a zde jakoby se ukazovalo, že nám to vládní systém není schopen zajistit. Proto Vás ještě jednou žádáme, abyste občanům své země zajistil bezpečí a co nejdříve se postaral o to, aby se podobné případy již nikdy neopakovaly!

Za 1000 matek a otců a expertní tým Občanské konzervativní strany Jiří Janeček

Odkaz na dnešní článek: http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=329375&sId&mId

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…