ODS: Česká republika je srdcem Evropy. Chceme být slyšet

16.03.2019 12:40

„Jsme srdcem Evropy. Chceme být slyšet.“ S tímto heslem půjdou občanští demokraté do voleb do Evropského parlamentu v květnu letošního roku. ODS představila klíčový slogan kampaně na Programové konferenci v pražské La Fabrice.

ODS: Česká republika je srdcem Evropy. Chceme být slyšet
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Naším volebním sdělením dáváme jasně najevo, že Česká republika je důležitou součástí Evropy, do jejíhož centra patří nejen geograficky, ale i politicky. Zároveň vidíme, že musíme lépe a důrazněji prosazovat naše národní zájmy, jak to dělají ostatní země. V Evropské unii musí být naše země lépe slyšet, musíme být aktivnější a prosadit tolik potřebné reformy. Jsem hrdý, že náš lídr Jan Zahradil je osobnost, která má respekt v celé Unii, proto také vede celoevropskou kandidátku frakce Evropských konzervativců a reformistů. Mám radost, že naše volební heslo není jen marketingovým zvoláním, ale má konkrétní obsah, za kterým si stojíme,“ uvedl předseda občanských demokratů Petr Fiala.

„Česká republika v historii častokrát bohužel slyšet nebyla. Jsem přesvědčen, že naše kandidátka, kterou mám tu čest vést jako lídr do letošních eurovoleb, tohle konečně změní. Následujících pět let chceme v Evropském parlamentu prosazovat realistickou politiku, která bude postavená na třech pilířích: zachovejme a posilujme, co se osvědčilo; zasaďme se aktivně o změnu toho, co nefunguje a naučme se lépe hájit naše zájmy. S touto nabídkou jdeme do květnových voleb a naše heslo jí skvěle vystihuje,“ doplňuje lídr kandidátky do Evropského parlamentu Jan Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…