ODS: Nesouhlasíme s jmenováním Zdeňka Štětiny ředitelem domova seniorů ve Velvarech

03.04.2014 6:41

Stanovisko klubu zastupitelů ODS ke jmenování Zdeňka Štětiny ředitelem domova seniorů ve Velvarech.

ODS: Nesouhlasíme s jmenováním Zdeňka Štětiny ředitelem domova seniorů ve Velvarech
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Klub zastupitelů ODS velmi důrazně nesouhlasí s rozhodnutím Rady Středočeského kraje týkajícím se výběru ředitele domova seniorů ve Velvarech, kterým se má stát pan Zdeněk Štětina, bývalý ředitel krajského úřadu. Je absurdní a neakceptovatelné, že se ředitelem příspěvkové organizace stává člověk, který z postu ředitele krajského úřadu odcházel pod tlakem nevysvětlených mnohamilionových závazků a finančních toků ve Středočeské turistické a informační službě, a.s., které šetří Policie ČR. Je rovněž nepochopitelné, že se Rada kraje rozhodla vybrat člověka, který v posledních měsících čelil velké kritice kvůli fungování krajského úřadu, kterou vznesl dokonce vlastní odbor interního auditu. Vznášejí se i otazníky nad platbami z krajského rozpočtu blízkým lidem bývalého pana ředitele.

Ctíme princip presumpce neviny. Nicméně manažerská pochybení již přehlížet nelze. Do řádného vysvětlení všech kauz týkajících se bývalého ředitele úřadu by bylo civilizované a logické, aby Zdeněk Štětina v jakékoliv manažerské roli pro Středočeský kraj nepracoval. Rozhodnutí Rady kraje v této věci tak nelze vnímat jinak, než jako ztrátu posledních zbytků soudnosti a racionality. Je to také další důkaz toho, že ani po odchodu Davida Ratha se ČSSD a KSČM nedokázala stát politickou silou, která by vedla kraj v zájmu jeho občanů. Místo řádného fungování svých institucí dává přednost „uklízení“ problémových lidí na méně exponované pozice v kraji. Je to princip neobhajitelný a skandální.

Klub zastupitelů ODS vyzývá Radu kraje, aby přehodnotila své rozhodnutí a místo podléhání podivným personálním tlakům vybrala takového ředitele, který zajistí bezproblémové fungování a rozvoj domova seniorů ve Velvarech.                                                

Klub zastupitelů ODS Středočeského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.