ODS: Odmítáme další zdražování bydlení pro Pražany

20.09.2019 9:20

Zastupitelé za ODS nesouhlasí se zvyšováním daně z nemovitosti v hlavním městě. Povede to podle nich jen k dalšímu zdražení bydlení v metropoli.

ODS: Odmítáme další zdražování bydlení pro Pražany
Foto: ODS
Popisek: ODS

Občanští demokraté nesouhlasí ani s výběrem nového provozovatele Šlechtovy restaurace a chtějí, aby primátor pozastavil usnesení rady v této věci. Zastupitelé nejsilnějšího magistrátního klubu budou požadovat vypsání referenda o umístění muzea totalitních režimů v prostoru bývalého Stalinova pomníku a chtějí od radních informace k dostavbě Pražského okruhu.

„Místo toho, aby koalice hledala cesty k výstavbě nových bytů, chce prostřednictvím daně z nemovitosti ještě zvýšit už tak vysokou cenu bydlení v Praze. Takový postup naprosto odmítáme. Naopak chceme zavázat vedení města k tomu, aby zákonodárnou iniciativou navrhlo zrušení daně z nabytí nemovitosti,“ řekla předsedkyně klubu zastupitelů za ODS Alexandra Udženija.

Občanští demokraté mají pochybnosti nad výběrem provozovatele Šlechtovy restaurace: „Chceme, aby primátor pozastavil usnesení rady, která netransparentně vybrala skupinu konzultantů, kteří rozhodli o pronájmu Šlechtovy restaurace. Nejsou známa jména členů skupiny a neexistují ani zápisy z jednání. Abychom předešli možným problémům s provozovatelem, žádáme primátora, aby usnesení pozastavil a všechny úkony v této věci prověřil kontrolní výbor,“ uvedl předseda pražské ODS Tomáš Portlík.

„Historii si musíme připomínat, abychom ji nemuseli prožívat znovu – známá poučka, kterou chceme naplnit výstavbou muzea totalitních režimů. Za nejvhodnější místo prostory bývalého Stalinova pomníku. Starosta Prahy 7 Jan Čižinský to ale odmítá, a proto navrhneme zastupitelstvu, aby o umístění muzea ‚na Stalinu‘ rozhodli občané Prahy v referendu,“ uvedl zastupitel za ODS Tomáš Kaštovský.

Otázky podle ODS budí také aktivita některých radních ohledně Pražského okruhu. „Chceme od vedení Prahy ujištění, že žádný z radních nepodniká kroky ke změně existujícího a platného projektu severní části vnějšího okruhu města. V kuloárech se totiž nesou zvěsti o změnách projektu, které by znamenaly zdržení výstavby minimálně o 10 let. To si ale Praha skutečně nemůže dovolit,“ uvedl zastupitel za ODS Ondřej Martan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Politická reprezentace by měla začít konat

8:19 Seďa (SOCDEM): Politická reprezentace by měla začít konat

Každý trochu přemýšlející člověk musí uznat, že se Česká republika nevyvíjí dobře a že je třeba něco…