Okamura: Naším kandidátem do Senátu bude doktor Talaš

17.11.2013 13:29

Vyjádření ke kandidatuře do Senátu.

Okamura: Naším kandidátem do Senátu bude doktor Talaš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Vážení přátelé,

dovolte mi představit kandidáta Hnutí Úsvit přímé demokracie do doplňovacích senátních voleb v senátním obvode č.80 Zlín pana doktora Pavla Talaše. Zároveň mi dovolte hned v úvodu sdělit, že náš kandidát získal oficiální veřejnou podporu hnutí ANO Andreje Babiše, které se tímto rozhodlo svého vlastního kandidáta nepostavit. Nejedná se tedy o společnou kandidátku, ale o kandidáta Úsvitu s veřejnou podporou hnutí ANO.

Jak všichni víte, jde o můj senátní obvod. Rád bych proto zdůraznil, že tento obvod opouštím jen formálně. Moje dosavadní senátní kancelář se pouze přejmenuje na poslaneckou a v ní bude k dispozici občanům jak můj asistent, tak i já osobně, kdykoliv mi to čas dovolí. V senátním obvodě se pracovně pohybuji a budu pohybovat stejně jako dosud.

Svým voličům jsem slíbil, že pro splnění svého programu udělám maximum a já své slovo vždy plním. To maximum v mém případě znamená, že to co jsem svým voličům sliboval minulý rok v senátní kampani, to budu ještě razantněji prosazovat v mnohem vlivnější Poslanecké sněmovně. Ke svému kraji chci zachovat i do budoucna ten nejužší vztah – a to bylo v mém případě i rozhodující pro výběr kandidáta. Hnutí Úsvit má dnes ve Zlínském regionu k dispozici celou škálu úctyhodných lidí, kteří by dobře pracovali v Senátu. Při výběru kandidáta jsme ovšem zvažovali i další fakt – tedy to, že chceme, aby moji voliči na Zlínsku věděli, že jsem stále jejich zástupce a že i můj nástupce je pokračovatelem mé práce.

Tento důvod byl rozhodující proto, abych přesvědčil pana doktora Talaše ke kandidatuře. Pan doktor je renomovaná regionální osobnost – má zkušenosti z komunální politiky – byl jak zastupitelem, tak i starostou, a podařilo se mu jako nezávislému v minulosti vyhrát komunální volby. Pan doktor patří také k mým k nejbližším lidem – jak zřejmě víte, je tatínek mé partnerky a já na Zlínsku už druhý rok zčásti žiju právě s jeho rodinou.

Vím, že pro mnohá média to muže být důvod k nějaké kritice. Ovšem pro nás je rozhodující, aby naši voliči věděli, že můj nástupce není anonymní člověk vytažený z rukávu, ale naopak můj nebližší člověk, ve kterého já osobně mám tu nejvyšší důvěru. Pan doktor Talaš nebyl nikdy v žádné straně, a pokud v nějaké bude, tak doufám, že si vybere Úsvit.

Pan doktor je krom jiného také velmi renomovaný lékař s dvěma atestacemi, takže je zcela jasné, že případný post senátora bude pro něj finančně ztrátový a také bude muset obětovat své soukromí. Stejně jako já, pan doktor Talaš na rozdíl od většiny protikandidátu nepotřebuje žádnou trafiku – vždy byl a je ekonomicky soběstačný a v profesním živote velmi úspěšný.

Jeho životní zkušenosti by vydaly ne na jednu, ale na desítky knih – pan doktor byl dlouhá léta také námořním lékařem na československých obchodních lodích a projel či spíš proplul křížem krážem celou planetu.
 I proto bych v prvé řadě chtěl poděkovat panu doktoru Talašovi za to, že naše prosby vyslyšel a vzdal se pro příští léta naděje na poklidný odpočinek. Je třeba říct, že na rozdíl ode mne bude mít po případném zvolení pan doktor i trochu silnější pozici než já.

Bude mít v Poslanecké sněmovně stranu, která mu bude k dispozici pro podporu návrhu zákonu, a samozřejmě věříme, že díky současným vyjednáváním získáme pro naše návrhy také další politické strany včetně sociální demokracie, která má v Senátu většinu.

Kandidaturou pana doktora Talaše, jednoho z mě nejbližších lidí, říkáme voličům, že Zlínsko nejenže neopouštím já ani Hnutí Úsvit, ale naopak chceme, aby náš region byl vidět a slyšet daleko silněji než dosud.

Je samozřejmé, že pan doktor Talaš jde do voleb s programem, který je nám nejbližší, tedy s prosazováním přímé demokracie. S programem prosazení maximální míry kontroly občanů nad veřejným děním a s programem zvyšování odpovědnosti politiku svým zaměstnavatelům, tedy občanům.

V příloze přikládám životopis Mudr. Pavla Talaše, kandidáta hnutí Úsvit přímé demokracie pro senátní volby.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…